≫ 

Putin izjavio saučešće Nemcima: Zločin u Berlinu poražava CINIZMOM I SUROVOŠĆU

Događaji u Berlinu "poražavaju cinizmom i surovošću", istakao je Putin

  • 0

Predsednik Rusije Vladimir Putin uputio je danas telegram saučešća nemačkom predsedniku Joahimu Gauku i kancelarki Angeli Merkel, istakavši da događaji u Berlinu "poražavaju cinizmom i surovošću", prenosi agencija RIA Novosti.

 

POTVRĐENO: Monstrum iz kamiona smrti u Berlinu IZBO NOŽEM pravog vozača kamiona

 

Policija smatra da se najverovatnije radi o terorističkom napadu, a lokalni mediji pišu da je izvršilac 23-godišnji Pakistanac koji je prošle godine ušao u Nemačku kao izbeglica preko balkanske rute.

 

Putin je sinoć, nakon terorističkog napada u Ankari, rekao da se mora saznati ko stoji iza ubistva ruskog ambasadora i tada je izjavio saučešće porodici preminulog Andreja Karlova.

 

– Želim da izrazim saučešće porodici i prijateljima i ubijenog ambasadorla Karlova kao i da predložim njegovo posthumano odlikovanje. On je bio izvanredan diplomata široko poštovan u zemlji kojoj je služio i bio je u dobrim odnosima kako sa turskom vladom tako i sa ostalim političkim grupama u zemlji. Ambasador Karlov je bio dobrog srca i poznavao sam ga lično, tako da ne govorim ovo samo kao predstavnik države - izjavio je predsednik Rusije.

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA