362

Pitanje na kojem padaju i najbolji vozači, a nema ga na testu za polaganje vozačkog ispita! (FOTO)

Ova fotka vam deluje jednostavno? Hajde, rešite je i dobro zapamtite kojim redosledom automobili prolaze

Raskrsnica auto škola
Foto: Telegraf

Veliki broj iskusnih vozača koji svakodnevno koriste auto kao prevozno sredstvo, ubeđeni su da su Flojd glavom i bradom, te da svaki problem u saobraćaju rešavaju kao od šale. Baš zbog njih, potrudili smo se da nađemo najteže pitanje, na koje odgovor daju u sekundi, a ne primete jednu začkoljicu i – ne daju tačan odgovor.

BEZ JEFTINE OBUKE ZA VOZAČE: Najjeftinija škola vožnje čak 56.000 dinara!

Odavno je poznato da su na testovima najteža pitanja ona sa “raskrsnicama“, tj slike gde prateći pravila i saobraćajne znakove, budući vozač treba da proceni koje vozilo ima prednost, i upiše kojim redosledom vozila prolaze raskrsnicu.

Ova fotka vam deluje jednostavno? Hajde, rešite je i dobro zapamtite kojim redosledom automobili prolaze.

Da li je ovo najjači auto za obuku vozača u Srbiji? (FOTO)

Napominjemo da ovog konkretnog pitanja nema na testu za polaganje, jer, prema mišljenju instruktora vožnje nijedno pitanje nije nerešivo, i budući vozači često test reše perfektno, ali u auto školi “Zeleno svetlo” baš ovo pitanje navode kao idealan primer za nepromišljene greške čak i iskusnih vozača.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Kojim redosledom vozila prolaze ovu raskrsnicu?

Kojim redosledom vozila prolaze ovu raskrsnicu?

Hvala Vam što ste glasali.

Obrazloženje zašto je to tako.

– Ova raskrsnica regulisana je saobraćajnim znakovima. Redosled prolaska na ovoj raskrsnici je sledeći: crveni putnički automobil jer on ide putem sa prvenstvom prolaza, zatim prolazi plavi putnički automobil, iako ide sa znaka “stop”, i na kraju ide žuti putnički automobil koji skreće levo – kaže za Telegraf Milenko Jezdimirović, dipl. inž. saobraćaja iz auto škole “Zeleno svetlo”.

Gde vozači ovde najčešće greše?

– Kad vide znak obaveznog zaustavljanja i znak ustupanja prvenstva prolaza, i jedan i drugi znak govore da se nalazite na sporednom putu, uz obavezu da imate i znak “stop” da se zaustavite, a sa druge strane imate trougao da ustupite prvenstvo prolaza. Što praktično znači, da između ova dva vozila – žutog i plavog, primenjujemo takozvano pravilo susretanja. To znači da vozač koji zadržava pravac ima prednost u odnosu na onog koji skreće levo – objašnjava Jezdimirović.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Auto škola, Pitanje, Raskrsnica, Vozači, zadatak
Popularni komentari
 • M
  Maki

  Crveni žuti plavi .Zuti ima znak dati prednost plavi stop tablu a crveni je na putu s prvenstvom. Neznam staje ovde teško

 • n
  n

  Meni iskreno nema logike ni da jedan isti put ima sa jedne strane stop a sa druge trougao…u svakom slučaju ovaj kod stopa ide poslednji, a prvi naravno onaj sa prvenstvom…

 • M
  Miladinović Vuk

  Idu crveni,žuti,plavi

foto dana

video dana