Obustavljena potraga za nestalima sa Konkordije

Do sada je pronađeno jedanaest tela, dok se 24 osobe vode kao nestale

  • 4

Vlasti u Italiji obustavile su danas potragu za nestalima na brodu Kosta Konkordija zbog prevrtanja plovila koje se nasuklo u petak, izjavili su predstavnici spasilaca.

- Instrumenti pokazuju da se brod pomerio, a mi sada proveravamo da li se stabilizovao kako bismo nastavili pretragu. U ovom trenutku ne možemo da priđemo brodu - izjavio je portparol spasilaca Luka Kari, prenela je Agencija Frans pres.

U potrazi za preostalim nestalim putnicima i članovima posade "Kosta Konkordije", koji leži nasukan u blizini obale ostrva Ðiljo, spasilačke ekipe koristile su kontrolisane eksplozije kako bi prokrčile put kroz olupinu broda.

Spasioci su na luksuznom turističkom brodu "Kosta Konkordija", do obustave potrage za nestalima pronašli 11 tela, dok se 24 osobe vode kao nestale. U nesreći je povređeno 67 ljudi.

Kapetan broda Frančesko Sketino pušten je iz zatvora i nalazi se u kućnom pritvoru.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jasna

    1. jun 2012 | 18:17

    Cao ! Vas sajt jedan je od sjajnih na koje sam nabasao . Ako se ikada budete nadmetali za najbolji sajt na nasem jeziku definitivno cu dati vam glas . Podijelio sam sa svim svojim prijateljima na facebooku .

  • Safet

    21. maj 2012 | 12:42

    Usitinu perfektan website. Blog vam je sjajno uredjen . Volio bih da i sam imam ovakav blog. No nazalost ja vecinu vremena izgubim igrajuci igrice .

  • Gavro

    20. maj 2012 | 10:21

    Bok . Prije svega zelim da vam se zahvalim na sjajnom clanku koji sam u posljednje iscitao . Nastavite produzite i dalje da nas cinite srecnim svojim tekstovima . Mislim da vam je prva polovina teksta najbolja i najpreciznije precizira citavu temu. Predlozio bih vam da nam pripremite jos savjeta ovog tipa i da nam date jos sjajnog materijala propracenog videom. Pozdrav za za sve iz Zvornika

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA