Ruskog ambasadora danas ispraćaju na večni počinak, opelo u crkvi Hrista Spasitelja

- Moskva smatra da je potrebno sačekati rezultate grupe istražitelja - izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov i dodao da ne treba prebrzo donositi zaključke oko ubistva

  • 3

Ruski ambasador u Turskoj Andrej Karlov koga je u ponedeljak uveče ubio bivši turski policajac u Ankari, biće sahranjen danas uz državne počasti i u prisustvu ruskog predsednika Vladimira Putina, saopštio je Kremlj.

Evo ko je bio Andrej Karlov, ubijeni ruski ambasador u Turskoj

Komemoracija će biti održana u Ministarstvu inostranih poslova posle čega je planirano opelo u crkvi Hrista Spasitelja u Moskvi.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je Putin zbog sahrane odložio je za petak godišnju konferenciju za novinare koja je trebalo da bude održana danas.

Ruskog ambasadora u Ankari Andreja Karlova ubio je u ponedeljak uveče bivši turski policajac, 22-godišnji Mevlut Mert Altintaš koji je pre zločina uzviknuo "Alah je veliki" i "Ne zaboravite Alep, ne zaboravite Siriju".

Peskov je rekao da je još preuranjeno reći ko stoji iza ubistva ruskog ambasadora u Ankari dok turske vlasti pominju imama Fetulaha Gulena kao mogućeg nalogodavca.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Moskva smatra da je potrebno sačekati rezultate grupe istražitelja - izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov i dodao da ne treba prebrzo donositi zaključke.

Turska i Rusija formirale su zajedničku komisiju za istragu ubistva Karlova koji je usmrćen sa nekoliko hitaca ispaljenih u ledja, a 18 članova ruske delegacije došlo je u Ankaru kako bi učestvovalo u radu komisije.

Zvaničnici Rusije i Turske naveli su da ih ubistvo diplomate neće omesti u nastojanjima da poprave bilateralne odnose.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA