≫ 

ZAVRŠENA TALAČKA KRIZA U PUTNIČKOM AVIONU: Otmičari se predali policiji, svi putnici oslobođeni (FOTO) (VIDEO)

Premijer Malte je potvrdio da je iz nepoznatih razloga avion preusmeren na ovo ostrvo

  • 13

Putnički avion "Afrikija ervejz" sa 118 ljudi otet je tokom lokalnog leta u Libiji i preusmeren ka Malti gde se trenutno nalazi. Otmičari su pretili da će ga dići u vazduh i sada su uhapšeni, a svi putnici su oslobođeni. 

PUTNIK U AVIONU VERBALNO NAPAO IVANKU TRAMP: Tvoj otac uništava našu zemlju (VIDEO)

 

Kako javljaju lokalni mediji, otmičari su se predali policiji.

Pisanje je potvrdio premijer Malte, koji je rekao da je iz nepoznatih razloga avion preusmeren na ovo mediteransko  ostrvo.

Različite informacije se pojavljuju u medijima o broju otmičara, pojedini prenose da je u pitanju jedan otmičar, a ne dvojica kako je prvobitno rečeno.

"Tajms of Malta" piše da je otmičar, koji tvrdi da ima ručnu bombu, pristalica ubijenog libijskog vođe Muamera el Gadafija i da je kazao da je spreman da pusti sve putnike iz aviona ukoliko budu ispunjeni njegovi zahtevi, ali nije poznato šta je tačno tražio.

Specijalne snage opkolile su na pisti avion "Afrikije ervejz", koji je trebao da leti na lokalnoj ruti od Sebe do Tripolija pre nego što je otet.

Kako javljaju mediji, otmičari su navodno oslobodili pojedince putnike iz aviona. Malteške vlasti obavestile putnike na aerodromu da su svi letovi otkazani ili preusmereni ka italijanskom gradu Kataniji.

Malteški premijer Džozef Muskat na Tviteru je objavio novu informaciju o avionu libijske kompanije "Afrikija ervejz" koji je danas otet i preusmeren prema Malti, gde je i sleteo, navevši da je među putnicima u letelici i beba.

- Ustanovljeno je da je na letu "Afrikije" 111 putnika u letelici. 82 muških, 28 ženskih osoba i jedna beba - napisao je Muskat. Prema poslednjim informacijama, otmičari od vlasti traže da se pusti Gadafijev sin iz zatvora.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ds

    23. decembar 2016 | 12:51

    Nerazumem te kidnapere aviona . Bili vec u vazduhu a sad hoce opet da ga dignu u vazduh

  • Messi

    23. decembar 2016 | 14:21

    I treba da puste Gadafijevog sina , sta su krivi on i Gadafi , nista.

  • Јасмина

    23. decembar 2016 | 12:53

    Терористи су пустили пипке широм света.Нигде нисмо безбедни...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA