Pogledajte kakvu jelku je napravila Branka usred Saudijske Arabije, gde su novogodišnje jelke strogo zabranjene (FOTO)

Novogodišnja jelka može da bude i ovakva, trajaće dok vam ne dosadi

  • 3

Dok svi već nedeljama svoje domove ukrašavaju za novogodišnje i božićne praznike, u nekim zemljama kupovina jelke je nelegalna. Tako je u Saudijskoj Arabiji, pa stranci (koji su tamo privremeno na radu) imaju muke da obraduju svoje mališane za praznike. Ipak, u tim situacijama pobeđuje kreativnost. 

 

Ceo život pogrešno stavljate sijalice na jelku! Ono kružno ne valja, ovako bi trebalo (FOTO) (VIDEO)

 

Mama iz Srbije Branka Milićević, koja sa porodicom privremeno živi u Saudijskoj Arabiji, dosetila se kako da doskoči ovoj zabrani.

 

Bila je kreativna, pa je jelka na komadu kartona nastala od vunice.

 

 

Inače, u Saudijskoj Arabiji se ne slavi Nova godina, to je sve haram (zabranjeno). Jelke se prodaju "ispod ruke", čuvaju u radnjama na suku (pijaci) u šteku i daju samo belcima. I skupe su.

 

U ovoj zemlji je sada 1438. godina po Hidžra kalendaru odnosno prva godina je bila ona kada se prorok Muhamed preselio iz Meke u Medinu.

 

Uvoz akohola i svinjskog mesa je iz religijskih razloga zakonom zabranjen. Početkom 2015. na tržištu su se nekako u pojedinim gradovima pojavile svinjske prerađevine, ali nije objavljeno kojih proizvođača i kako su tu dospele.

 

Foto: Tanjug / AP

Foto: Tanjug / AP

 

Osim novogodišnjih jelki, zabranjen je i uvoz pasa, osim onih namenjenih lovu i zaštiti, meso žaba, narkotika svih vrsta, vatrometa svih vrsta, zabranjene su i stare novine, falsifikovani novac, sirene koje iritiraju, maske za prerušavanje, olovke sa laserom, muzičke čestitke koje sviraju kad ih otvorite, providni ženski kaputi, čak i kada su za ličnu upotrebu, kamere koje "skidaju" onog na koga se usmere i prikazuju ga "golog"...

 

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

Izvoziti je zabranjeno: stoku i konje, mleko za bebe, prirodni pesak, hranu za živinu (poput kukuruza).

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☆☆☆

    26. decembar 2016 | 17:09

    Vidi se da su u 1438.godini muslimani,takvi su im i stavovi i pogledi na svet

  • Papucinski macak

    26. decembar 2016 | 19:08

    U njihovoj zemlji nek rade sta hoce,ali me nervira kad dodju u Evropu,namecu svoja pravila.Licemeri nevidjeni.U Saudijskoj Arabiji hriscanska vera je strogo zabranjena,al zato u Evropi dzamije nicu ko pecurke,nikako da dodjemo pameti,da vratimo istom merom.Ono sto oni nama brane kod njih trebali bi i mi njima u Evropi.Uhvati me je za kad prodjem pored nindze,jer nikad se nezna kad ce da aktivira pojas.

  • Realan.

    26. decembar 2016 | 19:29

    Al mnogo manje ne morala nego. Vidis kod nas sve ima al sta se desava haos. Deca se drogiraju,devojke se prodaju za jeftino nema postovanja nema nista i to ti dobro. Daj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA