Grip hara i po Vojvodini: U mnogim bolnicama zabranjene posete, ali još nema epidemije

Situacija se ne razlikuje mnogo od one od pre dve nedelje, kada je nadležni epidemiolog Instituta za javno zdravlje Vojvodine preporučio KCV da uvede zabrane

  • 1

Posete na većini klinika Kliničkog centra Vojvodine i dalje su zabranjene zbog povećane prisutnosti gripa.

GRIP I JAKI VIRUSI HARAJU BEOGRADOM: Svi su bolesni, evo da li ima opasnosti od epidemije!

Situacija se ne razlikuje mnogo od one od pre dve nedelje, kada je nadležni epidemiolog Instituta za javno zdravlje Vojvodine preporučio KCV da uvede zabrane.

Posete su zabranjene na klinici za hematologiju, gastroenterologiju, endokrinologiju, nefrologiju, infektivne bolesti i u Ugrentnom centru. Preporučeno je odlaganje poseta i na ostalim klinikama.

Nedavno je registrovano 28 obolelih od gripa. Izveštaj Instituta za javno zdravlje Vojvodine, koji vrši nadzor nad širenjem zaraza, pokazuje da je broj obolelih u porastu u svim okruzima u Vojvodini.

Da je stanje alarmantno pokazuje i situacija u Beogradu, gde broj obolelih od virusa raste iz dana u dan. Međutim, epidemiolozi i dalje nisu odlučili da proglase epidemiju na nivou pojedinačnih gradova u Srbiji.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Podsetimo, od virusa i boginja oboleli su i novosadski predškolci i osnovci, te su pojačane mere nadzora u obdaništima. Deca, prema poslednjim informacijama iz "Radosnog detinjstva", u većem broju oboljevaju od ovčijih boginja.

Ovim povodom oglasio se i Dom zdravlja "Novi Sad" koji savetuje roditelje da ne dovode bolesnu decu u obdaništa, te da pažljivo prate stanje.

(Telegraf.rs/021.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • De..

    30. decembar 2016 | 00:53

    Evo,sad pročitah , da treba da se tuširam hladnom vodom,a kod mene u stanu ledara.Pokrila sam se sa dva jorgana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA