≫ 

SNEŽNA OLUJA STIŽE U HRVATSKU ZA PRAZNIKE: Jadranu prete jaki udari i bura, da li ovo nevreme ide ka Srbiji?

Na Jadranu će duvati umerena i jaka bura i tramontana, s olujnim udarima

  • 3

Snežna oluja stiže u Hrvatsku za praznike, iako će snega biti najviše na planinama, očekuje se i u središnjoj Hrvatskoj, Lici i Gorskom kotaru, a uz obalu će duvati jaka bura.

LEDENO DOBA STIGLO U SAD: Čikago okovan snegom, otkazano 1.400 letova

Sneg stiže i u Srbiju, tokom dana se očekuju snežne padavine pre svega u planinskim predelima i nižim predelima centralne i južne Srbije, gde će doći i do formiranja snežnog pokrivača. Pored snega posebnu opasnost predstavlja i najavljen jak i olujni vetar koji u planinskim predelima može usloviti stvarenje manjih snežnih nanosa. Vozačima se savetuje da uvek smanje brzinu pri prelasku mostova i nadvožnjaka gde je strujanje vazduha najveće, a udari vetra najači.  Zbog poledice koja nastaje usled hladnog vremena i mokrih kolovoza smanjite brzinu jer su zbog neprilagođene brzine učestala izlatanja sa puta. 

Ni u susedstvu niko neće izbeći sneg. Na Jadranu i na istoku zemlje biće promenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima i uglavnom suvo. Vetar slab i umeren severni i severnozapadni, u planinama severositočni, javlja DHMZ.

Na Jadranu će duvati umerena i jaka bura i tramontana, s olujnim udarima. Promena vremena će uzrokovati probleme u saobraćaju, pa je tako u utorak kasno uveče otkazan let iz Dubrovnika za Zagreb, a dolazak iz Zagreba je preusmeren.

Zbog radova na graničnom prelazu Županja, u oba smera je usporen saobraćaj, a teretna vozila dodatno otežavaju protok saobraćaja. Saobraćaj je otežan i na graničnom prelazu Slavonski Brod, pa vozače usporavamo na gužve i duža čekanja te im savetujemo da koriste susedne granične prelaze.

Foto: Tanjug/HINA/ Daniel KASAP Foto: Tanjug/HINA/ Daniel KASAP

Ipak, od sutra, pa i za doček Nove godine očekuje nas suvo i sunčano vreme uz maglu u kopnenim predelima. Jutra bi trebalo da budu hladnija, pa će se temperature na kontinentu spustiti do minus šest, a one dnevne će biti najviše pet stupnjeva. Na Jadranu će jutra biti hladna, a ponegde bi temperature mogle da padnu i do nule. One dnevne kretaće se između 6 i 11 stupnjeva Celzijusa.

Foto: Tanjug/HINA/Daniel KASAP Foto: Tanjug/HINA/Daniel KASAP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lale 11

    28. decembar 2016 | 12:09

    Nema ništa od toga. Dok se meni ne požali komšinica,baba Draga,da joj "sevaju"kosti,nema ništa od nevremena. Čim se požali,ja vadim lopatu iz garaže. Onda sam siguran kad se ona žali. Moraću da dam njen broj telefona ovima iz rhmz,ako hoće tačnu prognozu. Džabe njima svih radara. Baba Draga je najbolji radar,a i najtačnija prognoza. Ništa bez nje. Idem da je pitam,pa vam javljam. :-)

  • Veki

    28. decembar 2016 | 10:46

    Ide ide ha ha

  • Groficaofica

    28. decembar 2016 | 11:03

    Sta reci! Pa koliko juce najaviste sneg SINOC, nije da mi nedostaje nego se radi o tome da su vremenske prog.uvek pogresne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA