Hrvatska vojska svakodnevno tamani srpski đuveč, a Kolinda se izvinjava za čokoladice

Osim srpskog đuveča i mađarskih sardina, na meniju hrvatskim vojnicima je i makedonski ajvar

  • 16

Hrvatski vojnici jedu i italijanski grašak, mađarske sardine i srpski đuveč, a mogu se gostiti i makedonskim ajvarom. Svaki od ovih sastojaka Hrvatska ima u izobilju, konstatuje 24sata.hr.

Srpski kiseli kupus i ajvar idu u Ameriku: Sarma će postati omiljeno Trampovo jelo (FOTO)

Njihov sagovornik ne može da se načudi da se od tolikog Jadrana sardine za hrvatsku vojsku uvoze iz Mađarske, a uz kampanju "Kupujmo hrvatsko" uvozi se đuveč iz Srbije.

- A predsednica se izvinjava zbog srpskih čokoladica. Razlozi očaja ne leže u nekom nacionalizmu, nego su sasvim racionalni i zdravorazumski. Naše fabrike sardina godinama su propadale. U Hrvatskoj je neobrađeno više od milion hektara zemljišta, a svake godine takvih neobrađenih parcela je sve više. Iz Slavonije, bogomdane zemlje za poljoprivredu, mediji svakodnevno izveštavaju o autobusima punim mladih ljudi koji odlaze u Nemačku jer nemaju posla i nemaju od čega da žive.

Osim srpskog đuveča i mađarskih sardina, na meniju je i makedonski ajvar.

Foto: morh.hr Foto: morh.hr

- Hrvatska poljoprivreda je uništena, a uvoz iz Srbije i Makedonije je najkvalitetniji. Njihova zemljišta su ekološki čista, bez pesticida, nemaju GMO hranu i njihove namirnice ulaze u kategoriju zdrave hrane - objašnjavaju nam u AIPK koja vojsci prodaje đuveč iz Srbije i nastavljaju:

- Monopol je najveći problem ove države. Uz to, država štedi i javnom nabavom traže se najjeftinije cene i najkvalitetniji proizvodi, a njih je u toj kategoriji živežnih namirnica najlakše naći baš u ove dve zemlje.

Objašnjenje za uvoz sardina iz Mađarske - što spada u paranormalne fenomene prikladne za seriju "Zona sumraka", kako konstatuje hrvatski medij - nema.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dj.dju

    29. decembar 2016 | 05:54

    Mi smo piiip...pravimo sale na njihov racun a nama pola Srbije jede hrvatske proizvode. Lako smo zaboravili Oluju

  • ATIMUS

    28. decembar 2016 | 17:58

    Djuvec je tursko jelo ...pardon

  • Zule

    28. decembar 2016 | 21:48

    Dajte ljudi, sta vam je vise?! Pa i mi jedemo hrvatske proizvode, bosanske, makedonske, crnogorske, slovenacke, u cemu je vise problem?! Vazno je da je zdravo, pristupacno, cisto itd. Dosta vise sa ovim?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA