≫ 

Saobraćaj se odvija otežano zbog snega, SRBIJA JE BELA! U Požegi ledena kiša

Na putevima ka zimskim turističkim centrima nalazi se utaban sneg, dok je kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjen prilaz na svim prilazima Kopaoniku, Goču i Sjenici

  • 1

Vozače u Srbiji danas očekuje otežan saobraćaj zbog snega koji pada na širem području Beograda, Sremske Mitrovice, Loznice i Novog Sada, dok ledena kiša pada u Požegi, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMS S).

Stiže nam ledena kiša, a potom i Sibir, i to na Božić! Vozači, ne sedajte za volan bez preke potrebe!

APOKALIPSA U AMERICI: SAD okovan snegom i ledom, paralisan saobraćaj, na hiljade ljudi bez struje (FOTO) (VIDEO)

GRAD VELIČINE LEŠNIKA PADAO 20 MINUTA NA ZAJEČAR: Oboreni saobraćajni znaci, ulice pod vodom (FOTO) (VIDEO)

Na putevima ka zimskim turističkim centrima nalazi se utaban sneg, dok je kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjen prilaz na svim prilazima Kopaoniku, Goču i Sjenici.

AMS S navodi da je po ovakvim vremenskim uslovima neophodno da se prilagodi brzina kretanja uslovima na putu i drži što veće odstojanje između vozila, jer je zaustavni put duži, pa je samim tim i opasnost od sletanja sa kolovoza i izazivanja lančanih sudara veća.

Foto: Tanjug/Dušan Aničić Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije Srbije, na putničkim terminalima trenutno nema dužih zadržavanja od 15 minuta.

U danima intezivnog saobraćaja kada mogu biti višesatna zadržavanja na graničnim prelazima sa Hrvatskom, "Batrovci" i "Šid", vozačima se savetuje korišćenje alternativnih graničnih prelaza poput prelaza "Bačka Palanka", "Sot", "Ljuba", "Neštin" ili "Bogojevo".

U narednim danima za vreme božićnih praznika očekuje se pojačan saobraćaj i na graničnim prelazima sa Bosnom i Hercegovinom, Bugraskom, Rumunijom i Makedonijom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA