Ovaj zatvor u Srbiji jedan je od najmanjih i o njemu se malo priča, a tu dane provode višestruke ubice i kriminalci

U 150 godina starom zdanju u centru Subotice, zatvorske dane provode višestruke ubice i opasni kriminalci

  • 0

Subotički Okružni zatvor jedan je deset najmanjih zatvora u Srbiji, sagrađen je pre vek i po, a zgrada mu se nalazi u samom centru Subotice. Osim ovoga gotovo je nemoguće naći druge podatke.

Robijaši hteli da slave Božić na slobodi, pa pobegli iz zatvora kroz razvaljeni pokvareni WC (VIDEO)

Pre više od pola decenije o subotičkom zatvoru počelo je mnogo više da se govori. Prvo, kada je 2010. godine iz Mađarske u njega Josip Vujić Sikirica koji je tokom devedesetih godina u Subotici i okolini ubio osmoro ljudi , pa četiri godine kasnije kada je u pritvorsku jedinicu smešten Dragan Đurić, tada osumnjičeni za ubistvo petnaestogodišnje Tijane Jurić,

Nedavno se u njega uselio Bane Jovanović iz ekstradicionog pritvora , osumnjičen za dvostruko ubistvo u Molu i kada su se u njega uselili članovi kriminalne grupe koje je ministar policije Nebojša Stefanović označio kao "najopasnije u Vojvodini".

- S obzirom na tip ustanove i osuđenike sa malim kaznama, mnogi bi rekli da se zaposleni u zatvoru susreću sa velikim problemima. U našem zatvoru sve su višestruki povratnici. Reč je o ljudima iz kriminalnog miljea. Nema nijednog koji je ovde prvi put. I sama zatvorska zgrada bi mogla da se označi kao jedan od problema jer se nalazi u samom centru Subotice. Objekat u kojem se nalazi zatvor delimo sa opštinom, privatnim i državnim preduzećem - kaže upravnik zatvora Dušan Suvajac.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

U subotičkom zatvoru je na izvršenju kazne, tokom migrantske krize bio veliki broj migranata:

- Tokom migrantske krize imali smo dnevno između 30 i 40 prekršajno osuđenih osoba sa područja Sirije, Pakistana, Avganistana, pa čak i nekih severnoafričkih zemalja kao što su Alžir i Maroko. Uglavnom su bili osuđeni na tri do pet dana , pa smo mi za njih bili neka vrsta oporavišta - kaže Suvajac.

(Telegraf.rs/Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA