≫ 

MEĆAVA NA BALKANU: Bosna i Hrvatska pod snegom od skoro 20 cm, nesreće na putevima, očekuje se -20 stepeni! (FOTO) (VIDEO)

Očekuje se da će sneg padati ceo dan...

  • 2

U noći sa ponedeljka na utorak po prvi put ove godine Zagreb se zabeleo, kao i veći deo Hrvatske i Bosne i Hercegovine.  

Deda Mraz izveo čaroliju usred Skoplja: Spustio se užetom među ljude (FOTO)

U Zagrebu ga je palo malo, jer je na Maksimiru izmereno tek jedan centimetar snega, ali ga zato u drugim delovima Hrvatske ima dosta više, pa je tako na primer u Karlovcu napadalo već 15 centimetara snega, a u Delnicama 18. U Bosni je počeo intenzivno da pada od ranog jutra što je uzrokovalo i manje saobraćajne nezgode, ali su svi putni pravci za sada prohodni.

Jedino je na magistralnom putu Prnjavor-Banjaluka, u mestu Lišnja i dalje potpuno obustavljen saobraćaj zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila rano jutros kada su se sudarila dva teretna vozila, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske. Zimske službe čiste ulice prvog prioriteta i uklanjaju sneg sa mostova i puteva.

Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske (DHMZ) izvestio je da će jutro u unutrašnjosti biti oblačno sa snegom, a na Jadranu uz kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom, a tek krajem dana će se, kao i u Srbiji, razvedriti. 

Slobodna Dalmacija piše kako ovo jako hladno vreme neće dugo trajati, pa će se najniže temperature zabeležiti u dalmatinskom zaleđu gde bi moglo biti i do minus 20 stepeni Celzijusovih.

Sneg, mestimično vrlo gust, pada u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji pa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smera unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci i obratno trenutno nema slobodnog uličnog prolaza, izvestio je Hrvatski autoklub (HAK), dok za putnička vozila ima slobodnog prolaza ali se savetuje pojačan oprez vozača.

Pogledajte snimke:

- Sneg u Visokom:

- Sneg u Zenici:

- Sneg u centralnoj Bosni

- Sneg u Sarajevu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA