Vozači, oprez: Policija dobila nove presretače kojima ne možete pobeći, snimaju i 3 saobraćajne trake odjednom!

Presretači su opremljeni kamerama koje snimaju prekršaje u svim saobraćajnim uslovima

  • 9

Uprava saobraćajne policije nedavno je dobila nova vozila opremljena najsavremenijim uređajima za detektovanje prekršaja. Radi se o uređajima koji istovremeno mogu detektovati saobraćajne prekšaje u tri i više saobraćajnih traka.

Putevi u Srbiji su prohodni, uprkos snegu koji neumorno pada

Nesavesni vozači već su navikli da ih na auto-putu može zaustaviti neobeleženi policijski presretač. Međutim, kada vidite da presretač krene za nekim vozilom, nemojte misliti da u tom trenutku ne može da snimi i druga vozila.

Novi presretači imaju motore od 380 konjskih snaga i opremljeni su savremenom tehnikom u koju spada i 12 kamera postavljenih u branicima vozila. Ove kamere u svim meteorološkim uslovima mogu snimiti sve vrste prekršaja.

Ovi presretači imaju i sistem koji sam prepoznaje tablice tako da saobraćajci istog trenutka mogu da provere da li postoji potraga za njima i da li je vozilu istekla registracija.

Policajci u presretaču morali su da prođu posebnu obuku da bi mogli da rade ovaj zahtevan posao.

(Telegraf.rs/B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rajko

    3. januar 2017 | 12:02

    Ima para,kazne kao na zapadu a plate nema,vazno je da radis kaze nas premijer,zuljevi a ne pare,ko moze neka bezi odavde ali da se ne okrece,kao kada krenete sa groblja ne valja se okretati.

  • Kula

    3. januar 2017 | 12:12

    Nedavno me patrola zaustavila na naplatnoj iz NS ka Bgd kod Indjije.Kazu vozili ste brze 143 na auto putu i poceli da mi pisu celu knjigu i uplatnicu...na moje pitanje da vidim snimak...nisu imali...rekao sam...zao mi je al ja nezelim da preuzmem ni potpisem nesto tako...naravno otisao sam jer sam siguran da nisam prelazio 130.

  • Bob

    3. januar 2017 | 12:18

    Najzad nesto pozitivno samo napred sve te bahate vozace dobro kaznjavati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA