≫ 

PREOKRET PO DRUGI PUT: Policija uhvatila pogrešnog čoveka, osumnjičeni za masakr u Istanbulu je NEVIN (FOTO) (VIDEO)

Prema policijskim izvorima, osumnjičeni je poreklom iz Kirgistana i borio se za ISIS u Siriji. Do sada je uhapšeno 14 osoba za koje se sumnja da su povezane sa napadom

  • 1

Turska policija po drugi put je pogrešila i optužila pogrešnog čoveka za teroristički napad u Istanbulu. Optuženi Lakhe Mašrapov (28) nije terorista koji je u klubu Reina ubio 39 osoba. Do sada je policija uhapsila 14 osumnjičenih za organizaciju ovog terorističkog napada pomoću poziva koji je pratila, a koji je Lakhe napravio sa mobilnog telefona taksiste sa kojim je pobegao sa mesta zločina.

OVO JE LICE UBICE IZ ISTANBULA: Pojavio se selfi video teroriste koji mirno šeta gradom i snima svoj surovi izraz lica!

-Tog dana kada se dogodio napad, 31. decembra, ja sam bio u Kirgistanu! Sledećeg jutra, 1. januara, otputovao sam iz Biškeka za Istanbul. Imao sam poslovne obaveze, a kada sam ih završio, krenuo sam nazad. Turska policija me je izvukla iz aviona i odvela na ispitivanje. Na kraju su me pustili, jer su shvatili da nemam nikakve veze sa napadom u Istanbulu - ispričao je Jahja Mašrapov za ruski "1news".

On tvrdi da ne poznaje osobu koja se sumnjiči za napad, čije je fotografije video u medijima, niti mu je jasno odakle fotografije njegovog pasoša u turskim novinama i sajtovima.

Prema policijskim izvorima, osumnjičeni je poreklom iz Kirgistana i borio se za ISIS u Siriji.

Foto: Tanjug/AP/IHA Foto: Tanjug/AP/IHA

Lakhe je u Tursku u provinciju Konija stigao 20. novembra sa ženom i dvoje dece.

Njegova žena je izjavila za lokalne medije da nije imala pojma da joj je suprug ISIS-ov simpatizer, piše Mail Online.

Lakhe je 29. decembra napustio Koniju i otišao za Istanbul. Žena je za pucnjavu, kaže, čula na televiziji. Ona nije imala pojma da joj muž ima ikakve veze s ISIS-om niti da ih simpatizira. Kad je policija objavila sliku, njihove komšije su obavestili vlasti. To je organe reda dovelo do njihovog stana i posle ispitivanja je utvrđeno da je u pitanju pogrešan čovek.

Izvori Islamske države tvrde da je on već napustio Tursku.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA