≫ 

Ušli smo u masonski hram u Beogradu: Pokazali su nam kako izgleda tajni obred s povezom na očima (FOTO) (VIDEO)

- Prvi učenički rad novoprimljenog brata učenika jeste da klekne na levo koleno i da čekićem sa zašiljenim vrhom, udari u jednom ritmu u ovaj neobrađeni kamen čime je simbolično započeo rad na sebi - rekli su nam u hramu.

  • 92

Posetili smo regularnu Veliku ložu Srbije, centralni hram u Beogradu, gde su nam ispričali sve o nastanku slobodnih zidara i pokazali tajni ritual inicijacije. 

 SRBIJA DOBILA NOVU MASONSKU LOŽU! Nose ime KRALJA JUGOSLAVIJE, a na njenom čelu nalazi se srpski političar

 NAJLEPŠA VEST OVE GODINE: Za prvo dete 100.000 dinara!

Stubovi Tri stuba simbolizuju snagu, mudrost i lepotu koja je neophodna da bi se neki posao uradio

Stolice prekrivene crvenim, crnim i belim platnima, lusteri sa svećama i zlatni stubovi poput onih antičkih sa svećnjacima u središtu prostorije, a na zidovima masonski simboli i srpska zastava, ukazali su nam se pred očima kada smo zakoračili unutra.

Oko Svevideće oko, najpoznatiji simbol Masona

- Kandidata dovode u hram sa povezom na očima zato što nema pravo da vidi braću masone ni gde je došao sve dok ne postane mason. On biva podvrgnut različitim ispitivanjima od strane starešine i tzv."putovanjima iskušenja" koja na simboličan način prikazuju na kakva smo iskušenja nailazili u životu i da li smo uspeli da im odolimo - rekao nam je naš domaćin, Zoran Đukanović iz regularne Velike lože Srbije.

Tepih Na tepihu se nalaze simboli koji se proučavaju na odreženim masonskim nivoima

On objašnjava da na tim "putovanjima iskušenja" kandidat saznaje šta znači bratska ljubav pošto mu povremeno uskače u pomoć neko od braće.  

Grubi kameni i čekić simbolizuju nesavršenu ljudsku prirodu. Cilj je da se od ovog kamena napravi savršeno glatka kocka, odnosno da dobar čovek postane bolji.

- Prvi učenički rad novoprimljenog brata učenika jeste da klekne na levo koleno i da čekićem sa zašiljenim vrhom, udari u jednom ritmu u ovaj neobrađeni kamen čime je simbolično započeo rad na sebi, a cilj je da od tog kamena napravi jednu savršenu kocku koja će biti ugrađena u zidine hrama čovečnosti.

Čekićem Starešina lože ili oficiri pozivaju na red. Čekić je simbol majstora. Čekićem Starešina lože ili oficiri pozivaju na red. Čekić je simbol majstora.

Đukanović dodaje da je svestan da kada se to tako kaže to zvuči pomalo sektaški, ali da je to zapravo samo simbolika. 

zastava (1) Zastava Velike regularne lože Srbije.

- Niko nije savršen i logično je da se trudiš da od sebe napraviš boljeg čoveka. I svi smo mi neki grubi, neobrađeni kamen. Ali što više radiš na sebi, što se više preipituješ to je taj kamen uglačaniji.

Ostatak priče pogledajte u videu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Keramičar

    4. januar 2017 | 18:55

    Da li je moguće da se učlanim iako sam već član druge sekte, SNS?

  • van gog

    4. januar 2017 | 17:59

    Lwpo ima ih mislim masona svugde i u pekari i u policiji i na fakultetu i u crkvi. ali jedna stvar mi je zapala za oko licno znam masonku koja je direktor doma zdravlja a lopov sa dosijeom podebelim.tako da ni masoni vise nisu sto su nekad bili

  • NIGHTRAIN

    4. januar 2017 | 18:41

    Masoni veliko zlo.vladari iz senke.ispiraju ljudima mozak sire lazi.ljudi treba da otvore oci.koriste svoj mozak.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA