NESTANAK DEVOJČICE I DALJE POD VELOM TAJNE: Nastavlja se potraga za telom Barbare Vitez

- Ne odustajemo dok god ne pronađemo Barbarino telo - rekao je Baraniji

  • 3

Telo petnaestogodišnje Barbare Vitez iz Sente se i dalje traži u ledenoj Tisi uz pomoć trodimenzionalnog sonara i ronilaca. Zbog vrlo niskih temperatura na području Srbije potraga za telom nesretno nastradale devojčice dodatno je otežano.

MISTERIJA SE NASTAVLJA: Drugovi Barbare Vitez prošli poligraf

Za Barbarinim telom traga se od 25.novembra kada je sa društvom prelazila preko senćanskog mosta i upala u hladnu Tisu, od toga dana do danas njeno telo nije pronađeno.

Članovi spasilačkog tima "Tisa" uz pomoć specijalnih jedinica Žandarmerije već nedeljama pretražuju dno reke,ali nažalost svaka potraga se završavala bezuspešno.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Spasilački tim odlučio je da pomoć potraži od Udruženja Reka regata iz Nove Pazove koji raspolažu sa trodemenzionalnim sonarom kojim je pregledano dno Tise.

BARBARA NEĆE ZAVRŠITI KAO TIJANA JURIĆ: Roditelji nestale devojčice veruju da je živa

Nandor Baranji, predsednik spasilačkog tima „Senta“ kaže za Telegraf da su pomoć potražili i od stručnjaka, arheologa koji dobro poznaje rečno dno:

-Ne odustajemo dok god ne pronađemo Barbarino telo. Gospodin Raško Ramadanski pomogao je tokom pretrage dna, a pošto sonar nismo mogli da montiramo na naš čamac u susret nam je izašao i vlasnik brodića „Nada“ Zoran Milosavljević sa čijim smo plovilom nekoliko puta obišli teren - kaže Baranji.

Foto: Lična arhiva Foto: Lična arhiva

Zoran Milosavljević vlasnik brodića "Nada" kaže da su nekoliko puta isplovili i po vrlo niskom temperaturama:

- Nažalost dovodi za hlađenje motora su nam se zaledili, temperatura je niska i očekuje nas još hladnije vreme, moraćemo da zaustavimo pretragu ali je ubrzo nastavljamo čim vremenski uslovi dozvole - rekao je Milosavljević.

Pored svih spasilačkih ekipa u potrazi za telom devojčice Barbare Vitez uključiće se i članovi ronilačkog tima iz Sombora koji poseduju „suva odela“ za zaranjanje pa će u ledenoj vodi pokušati da pronađu telo devojčice za kojim tragaju od 25. novembra.

Podsetimo da je Barbara Vitez nestala kobne večeri nakon 22 sata, od tada joj se gubi svaki trag.

(Telegraf.rs/ Dragana Ivanić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laky

    5. januar 2017 | 05:39

    Strasno. Ne mogu da verujem da su ti koji su bili sa njom tu noc svi je izbacili sa spiska fb prijatelja samo par dana nakon njenog nestanka. Nesto mi gadno tu smrdi i ne stima. Ako su stvarno bili iskreni i pravi prijatelji i ako je njihova prica tacna da je upala u Tisu ne vidim razlog zasto bi izasli sa spiska prijatelja logicno je da bi ostali da povremeno mogu pogledati slike svoje drugarice. Kakvi poligrafi kakva cuda to se najbolje ispitivalo za vreme Tita pa zbog toga takvih stvari nije ni bilo ili su bile svedene na minimum. Tesko njenim roditeljima. Pozivam drzavne organe da se vise zauzmu oko ovoga hocemo istinu dosta nam je vise gubljenja dece.

  • DH

    5. januar 2017 | 13:50

    Verujem da je ziva jer je ne moguce da do sad ne ispliva telo.. Verovatno je otisla u belo roblje a drugovi znaju nesto o tome 100%

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA