Beograđanin za 55 dana na Aljasci zaradio GODIŠNJU PLATU u Srbiji: Radio sam 16 sati, jeo i spavao, i tako u krug

Oni koji žele da odu moraju da imaju neki posao i porodicu u Srbiji, kako bi se znalo da će se vratiti

  • 85

Sezonski poslovi na Aljasci postali su poslednjih meseci pravi hit za Srbe, koji tamo odlaze da rade po mesec i po ili dva. Najčešće za to vreme rade onoliko koliko u Srbiji za 12 meseci i vraćaju se iscrpljeni, ali zadovoljni.

Poslednji ledeni talas nas je pogodio pre 1800 dana! Neka se spremi Surdulica za mećavu

Jedan od gastarbajtera na Aljasci, Beograđanin Miroslav Nikolić (35) prošlog juna se upustio u avanturu radnog putovanja preko programa H2B. Bio je angažovan u fabrici za preradu lososa.

- Život mi se svodio na posao i spavanje, ali uspeo sam da zaradim svoju godišnju platu u Srbiji za samo 55 dana. Tamo sam obrađivao i pakovao losose po 16 sati dnevno, u tri smene - rekao je za Blic Miroslav.

Kako kaže, život na Aljasci je skup, međutim, novac koji je zaradio trošio je samo na najosnovnije.

- Firma u kojoj sam radio platila mi je smeštaj, tri obroka dnevno, te praktično nisam imao na šta da potrošim pare. Aljaska je skuplja od ostatka Amerike 20-30 odsto. Na primer, paklica cigareta košta 10 dolara, a toliko je bila moja satnica - objašnjava on.

Zbog obima posla nije imao nijedan slobodan dan.

- Ustanem, jedem, radim, jedem, spavam i tako u krug, na to se svodio moj život tamo. Ali, ja sam došao sa namerom da što više zaradim, te sam po povratku u Srbiju doneo čisto 6.500 dolara, što je nešto više od moje godišnje plate u Srbiji - navodi Miroslav i dodaje da će se već narednog juna ponovo na Aljasku.

Oni koji žele da odu moraju da imaju neki posao i porodicu u Srbiji, kako bi se znalo da će se vratiti, a pre svega, treba da odlično znaju engleski.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јасмина

    5. januar 2017 | 10:18

    Није лако зарадити тај динар.Само јака воља човека држи да опстане.Наша омладина се баш много и не труди да нађе посао.Већина се и даље држи за родитеље,а време троше уз компјутере...

  • Inspektor Nagib

    5. januar 2017 | 09:20

    Bato pa te pare si mogo da uzmes i u DE na regipsu ili krečenju....da si radio po 16h dnevno. Najgora satnica je 8€ × 16h je 128€ dnevno × 55 dana je 7000€ i da si stan sa hranom placao 1000€ ostalo bi ti 5 somica za poneti kući...a nije daleko i ne duva toliko ko na Aljasci

  • Mirko&Slavko.

    5. januar 2017 | 09:54

    Није лоше.Када сам био у Шведској,имао сам 110круна по сату.То је тада било око 13€.10сати сам радио,шест дана у седмици.Око 250сати за месец дана.Стан и храна 3000круна.Чиста зарада је била око 2500€.Скоро па годишња плата за месец дана.Шведска је Шведска.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA