Interpol objavio poternice za dvojicom Rusa i Srba zbog nemira u Crnoj Gori (FOTO)

U novoj naredbi tužilaštva objašnjava se da su se Rusi 26. septembra u Moskvi sastali sa Aleksandrom Sašom Sinđelićem i izložili mu plan i dali mu upustva za izazivanje haosa u Crnoj Gori

  • 3

Interpol je raspisao poternice za ruskim državljanima Eduardom Širokovim (45) iz Čita i Vladimirom Popovim (36) iz Kirganstaja, koje crnogorski istražni organi traže zbog stvaranja kriminalne organizacije, pokušaja terorizma i dela podstrekavanja na rušenje ustavnog poretka i sigurnosti Crne Gore.

Balkan ispraća 2016. godinu i strepi od 2017: Pitali smo porodice iz država bivše Juge kako zaista žive i slave (FOTO)

Na sajtu Interpola objavljene su i poternice za srpskim državljanima Nemanjom Ristićem (43) iz Beograda i Predragom Bogićevićem (47) iz Kragujevca, osumnjičenih za dela terorizam u pokušaju i stvaranje kriminalne organizacije.

- Ako imate bilo kakve informacije, molimo kontaktirajte nacionalnu policiju ili Generalni sekretarijat Interpola - napisano je na crvenoj, međunarodnoj poternici u kojoj je zapisano da se za ovim osobama traga na osnovu naloga i naredbe za sprovođenje istrage crnogorskog pravosuđa.

Crnogorsko tužilaštvo smatra da su Rusi Eduard Vladimirović Širokov i Vladimir Nikolajević Popov, zajedno sa srpskim državljanima, organizovali kriminalnu grupu od koje su tražili i ubistvo tadašnjeg premijera Mila Đukanovića, prenose crnogorske Vijesti.

Foto: interpol.int Foto: interpol.int

Prema planu kriminalne organizacije, haos u izbornoj noći trebalo je da počne ispred Skupštine - grupa demonstranata koja bi se sukobila sa policijom bila bi pod kontrolom Bratislava Dikića i političara iz Demokratskog fronta, čiji identitet tužioci još nisu otkrili, tvrdi se u proširenoj tužilačkoj naredbi za sprovođenje istrage.

U novoj naredbi tužilaštva objašnjava se da su se Rusi 26. septembra u Moskvi sastali sa Aleksandrom Sašom Sinđelićem i izložili mu plan i dali mu upustva za izazivanje haosa u Crnoj Gori. Navodi se da su ga zadužili da pronađe što veći broj osoba u Srbiji koje će se u Crnoj Gori staviti pod kontrolu bivšeg komandanta srpske Žandarmerije Dikića i osobe iz DF-a.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    5. januar 2017 | 12:12

    Dokle vise da se prica o ovoj reziranoj farsi?!Kakva bruka i sramota. Milo je naveci izdajnik i zlikovac, koji ce morati jednom da odgovara!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA