≫ 

SRBIJA GORI, KRAJ KULTNE SERIJE: Nema jačeg dana za poslednju epizodu, svi će biti uz TV

- Bolna mi je rana što deset godina posle završavam seriju bez Gage i Mande, ali protiv Božije volje se ne može - rekao je idejni tvorac Radoš Bajić

  • 23

Ljubitelji čuvene domaće serije "Selo gori, a baba se češlja" odgledaće uskoro poslednju epizodu!

KOSOVO GORI, A RAMA SE ČEŠLJA: Albanci snimaju svoju verziju srpske serije! (VIDEO)

Zvezda serije "Selo gori, a baba se češlja" slikanje naplaćuje 100 dinara! (VIDEO)

Na Božić u 20 časova, na Prvom kanalu RTS, biće emitovana poslednja, 101. epizoda kultne televizijske serije, autora Radoša Bajića, koja je za deset godina prikazivanja ostvarila ogromnu gledanost i stekla status svojevrsnog društvenog fenomena.

Emitovanje serije počelo je u martu 2007. godine prikazivanjem prve epizode pod naslovom "Bagrenče" koja je ostvarila nezapamćen rejting od 33,4 rejting poena i šer preko 60 odsto od ukupnog televizijskog gledališta.

U godinama koje su dolazile, u pet produkcionih ciklusa, elegična i emotivna priča o ljudima iz moravskog mikrokosmosa osvojila je sve prostore i sve duštvene i socijalne kategorije našeg društva, sa najvećim zabeleženim udelom u gledanosti od 72,2 odsto.

Najznačajnija imena srpske, ali i eksjugoslovenske glumačke scene su ostvarila nezaboravne uloge koje će se dugo pamtiti. Među njima su Dragan Nikolić, Milorad Mandić Manda, Ljiljana Stjepanović, Olga Odanović, Mirko Babić, Lazar Ristovski, Milena Dravić i mnogi drugi.

Serija je promovisala i na velika vrata uvela u svet glume, filma i televizije mnoge talentovane mlade glumce koji su danas omiljeni kod publike, među kojima su Nenad Okanović, Marija Patronijević, Nedeljko Bajić, Ivan Vučković, Marijana Aranđelović, Ana Sakić i drugi.

Kao najveći produkcioni poduhvat nacionalne televizije poslednjih decenija Selo gori je snimano preko 800 snimajućih dana na lokalitetima u Pomoravlju, Šumadiji, ali i u Vojvodini, Beogradu i celoj Centralnoj Srbiji.

- Spokojan sam, ispunjen mirom i ponosan. Ipak, bolna mi je rana što deset godina posle završavam Selo gori bez Gage i Mande, ali protiv Božije volje se ne može. Ovakav posao se uradi samo jednom u životu. Hvala svima koji su mi u tome pomogli - reči su Radoša Bajića idejnog tvorca, scenariste, reditelja i glavnog glumca legendarne Babe.

(Telegraf.rs / RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srna

    5. januar 2017 | 15:21

    Zašto Radašine u tvojoj seriji ima mesta za Suzanu Mančić ,koja je sve a nije glumica,a nema za Drakčeta,Dragana Jovanovića koji je glumac ?

  • Zic

    5. januar 2017 | 15:36

    Glupaviju seriju nije mogao napraviti.Seljaka je predstavio kao retarda.

  • Homo ludens

    5. januar 2017 | 15:42

    Žao mi je Mande i Dragana beskrajno,ali neka je Bajić okončao ovu trakavicu.Nadam se da više neće snimati ništa slično!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA