≫ 

Šta znači leden Božić, pun snega, kao ovaj sada? Evo kakva nas godina čeka

Narodna nauka, nastala u izostanku meteorologa i vremenskih prognoza, kaže da hladan i beo Božić znači da će nam godina biti rodna i uspešna

  • 14

Meteorolozi najavljuju leden Božić sa padavinama, koji će po svemu sudeći biti najhladniji u poslednjih nekoliko godina. Narodna nauka, nastala u izostanku tih istih meteorologa i vremenskih prognoza, a na osnovu crkvenih praznika, kaže da to znači da će nam godina biti rodna i uspešna.

Zašto nismo videli pravu zimu 4 godine? Najbolji hrvatski meteorolog za Telegraf govori šta će se dalje dešavati u Srbiji

Uvrežena su narodna verovanja da će godina biti rodna ako na Božić pada sneg. Slično verovanje postoji ako 7. januara pada kiša. U tom slučaju, rodiće sve ono što se okopa motikom.

Sve druge vremenske prilike donose suprotnu godinu, ali ima i onih koji smatraju da će Vaskrs biti beo odnosno da će padati sneg ako Božić bude zelen to jest bez snežnog pokrivača.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrgud

    7. januar 2017 | 09:27

    Ja kad naidjem na ovakav i sličan tekst odmah se setim ovog vica:Indijanci odu kod vrača da ga pitaju kakva će zima biti. - Jaka i hladna. - kaže on. Oni spreme gomilu drva, ali zima bude blaga, pa potroše samo pola. Naredne godine opet odu kod vrača. - E, ova će da bude stvarno žestoka! - kaže on. Indijanci spreme još više drva nego prošle godine, a zima opet bude blaga. Treće godine opet oni kod vrača, a vrač kaže: - Dođite sutra. Sutradan ode vrač u grad kod meteorologa i pita ga: - Kakva će zima da bude? - Jako duga i jako hladna. - Kako znaš? - upita vrač. - Pa, eno Indijanci u planini već treću godinu spremaju drva za ovu zimu,mora biti jaka zima

  • Musliman iz BiH

    7. januar 2017 | 08:42

    MIR BOŽJI, HRISTOS SE RODI! Svim dobrim i normalnim ljudima pravoslavne vjeroispovijesti želim puno zdravlja i sretan Božić.

  • Slučajni prolaznik

    7. januar 2017 | 15:26

    Šta bre narodna verovanja i tako to, kako premijer kaže, takva će godina biti! I tačka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA