≫ 

NEMA OTOPLJENJA, BIĆE JOŠ HLADNIJE: Od noćas kreće smrzavanje, najviša temperatura u Nišu biće -12!

Dok se prava drama odvija na auto-putu Niš-Beograd i pripadnici Žandarmerije spasavaju ljude iz smetova, vetar otežava prilazak, a hladnoća je nepodnošljiva

  • 2

Temperatura u Nišu pada iz sata u sat, a dopisnica Telegrafa.rs sa lica mesta javlja da su joj ruke pocrnele od hladnoće.

Ljudi zarobljeni na auto-putu kod Niša satima trpe hladnoću, a temperatura u Nišu trenutno iznosi minus 8 stepeni, ali oni koji su na snegu imaju utisak kao da 20 stepeni ispod nule. 

Printskrin: accuweather.com Printskrin: accuweather.com

U narednih nekoliko sati očekuje se da temperatura u Nišu i okolini padne na minus 12, a potom i na 14 stepeni ispod nule. 

Sutra, za Božić, Nišlije mogu da očekuju da temperatura dodatno padne. Najviša dnevna iznosiće minus 12, a najniža minus 19 stepeni.

Printskrin: accuweather.com Printskrin: accuweather.com

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije od 6. do 11. januara očekuje se pojava ledenih dana, a najhladnije će biti za vikend kada se mogu očekivati jutarnje temperature i niže od minus 10 stepeni, a maksimalne dnevne oko minus tri stepena. 

Printskrin: hidmet.gov.rs Printskrin: hidmet.gov.rs

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda izdali su upozorenje na snežne padavine. Upozoravaju na veoma hladne dane i niske temperature. Jutarnje temeprature na području Srbije od minus 18 do minus 10 stepeni. 

U planinskim predelima očekuju se temperature i oko minus 25 stepeni.

Tek od utorka će temeperatura biti u manjem porastu.

Printskrin: hidmet.gov.rs Printskrin: hidmet.gov.rs

Iz Auto-moto saveza Srbije upozoravaju da se nikako ne kreće na put. Pored snega posebnu opasnost predstavlja i najavljen jak severozapadni vetar, koji će na pojedinim deonicama usloviti i pojavu snežnih nanosa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA