≫ 

JOŠ JEDAN UDES NA AUTO-PUTU KOD NIŠA: Među povređenima troje Bugara (FOTO)

- Očekujemo da se naše ekipe vrate, za sada ne možemo da kažemo ništa o tome šta se tamo događa - kažu za Telegraf.rs u Hitnoj pomoći

  • 3

Još jedan sudar dogodio se oko dvanaest sati na deonici auto-puta Niš – Istok. Ekipe Hitne pomoći su na terenu, pa još nema podataka od broju povređenih.

(BLOG UŽIVO) Horor u Nišu: Više od 30 auta zavejano, mećava nosi sve pred sobom, žandarmerija izvlači ljude (FOTO)

- Očekujemo da se naše ekipe vrate, za sada ne možemo da kažemo ništa o tome šta se tamo događa. Što se tiče udesa koji se dogodio jutros oko osam sati na deonici autoputa Niš – Jug u blizini Novog Sela zbrinuli smo šesnaestoro naših i stranih državljana od kojih petoro dece.

Dvoje su teže povređeni, jedna žena koja ima povredu kičme i poremećaj svesti i jedno dete koje ima povredu glave. Kod ostalih preovlađuju povrede grudnog koša, donjih i gornjih ekstremiteta i oni su prebačeni u nišku bolnicu na dalju dijagnostiku – rekla je Svetlana Radivojević, lekar niške Hitne pomoći.

- Direktor niške Hitne pomoći Slavoljub Živadinović kaže da će ova služba na teren krenuti sa terenskim vozilom.

- - S obzirom na to da je kretanje naših vozila otežano zbog snega, opremili smo jedan “pincgauer” kako bi lakše stizali do onih kojima je sada pomoć potrebna – kazao je Živadinović.

Troje bugarskih državljana povređeno je u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila danas oko dvanaest sati na deonici autoputa Niš – Istok.

- Naša ekipa zbrinulo je petoro stranaca, od kojih troje imaju povrede a svi su veoma promrzli. Oni su u našoj urgentnoj ambulanti, poslužili smo ih čajem, čim se malo ugreju obavićemo dodatnu dijagnostiku ali za sada sve ukazuje da se radi o lakšim povredama - saopštila je Svetlana Radivojević iz niške Hitne pomoći.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Kako saznajemo, drugo vozilo koje je učestvovalo u ovom udesu, ostalo je na mestu nezgode. Prema nezvaničnim saznanjima, rad se o jednoj turskoj porodici sa dvoje dece, koja je odbila pomoć i čeka šlep službu.

Niški Klinički centar saopštio je da su zbrinuli sedamnaest osoba povređenih u jutrošnjem udesu na autoputu na deonici Niš – Jug.

- Od ukupnog broja povređenih, šestoro je dece a jedanaest odraslih. Njih jedanaest su strani a ostali su državljani Srbije. Tri pacijenta su sa težim telesnim povredama, od kojih je dvoje zadržano na Klinici za ortopediju radi daljeg lečenja, dok je jedna osoba puštena na kućno lečenje. Od ukupnog broja povređene dece, petoro je primljeno na Kliniku za dečiju hirurgiju sa lakim telesnim povredama. Zbog loših vremenskih prilika, svima je ponuđeno bolničko zadržavanje. Roditelji troje dece odbili su hospitalizaciju, dok se za dvoje čeka odgovor roditelja – navodi se u saopštenju Kliničkog centra.

(D.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bogdan

    6. januar 2017 | 13:45

    Ne znam gde su se oni zaputili kad je danima najavljivano ledeno vreme

  • Inkognito

    6. januar 2017 | 14:00

    I koliko ce jos biti??? Glavu su u stanju da skinu coveku ako nema putarinu da plati! A ko ce odgovarati za ovo sto se desava? Ljudi stradaju zbog direktne neodgovornosti onih koji su zaduzeni da obezbede puteve, a debelo se plati! Sramota!!!!

  • Mirko&Slavko.

    6. januar 2017 | 14:28

    Да ли возачи знају ,када је снег и клизаво,да се држи велико растојање и споро,безбедно вози? Не!Ко ће ми каже!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA