3.000 domaćinstava bez struje i vode u Nišavskom okrugu i na Kosovu

Skoro tri hiljade domaćinstava u selima na području Nišavskog upravnog okruga od juče je bez struje, a pojedina sela nemaju ni vode jer nema struje, potvrdio je danas komandant Okružnog štaba za vanredne situacije Nišavskog upravnog okruga Aleksandar Cvetković

  • 1

Skoro tri hiljade domaćinstava u selima na području Nišavskog upravnog okruga od juče je bez struje, a pojedina sela nemaju ni vode jer nema struje, potvrdio je danas komandant Okružnog štaba za vanredne situacije Nišavskog upravnog okruga Aleksandar Cvetković. Ni Opština Dragaš zbog snega nema struju, već 50 sati, a saobraćaj na svim putevima na Kosovu odvija se otežano.

VEĆ 48 SATI NEPREKIDNO PADA SNEG: I u Sjenici proglašena vanredna situacija, visina smetova do 4 metra

GRADOVI U MRAKU: Pola Šapca i deo Jagodine bez struje

- Bez struje je oko 1.500 domaćinstava u osam sela na području opštine Gadžin Han i oko 1.300 domaćinstava u šest sela u opštini Merošina. Bez struje je i oko 150 domaćinstava na Kameničkom visu i u niškim selima Brenica i Kamenica - kazao je Cvetković na na vanrednom sastanku Okružnog štaba.

On je rekao da ekipe Elektrodistribucije rade na otklanjanju kvarova na elektromreži tako da bi snabdevanje strujom trebalo da se normalizuje danas ili eventualno sutra prepodne.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Cvetković je kazao da na području Niša, Svrljiga, Gadžinog Hana i Merošine još ima neprohodnih, zavejanih lokalnih puteva, a ekipe nadležnih preduzeća su na terenu i čine sve kako bi ih očistile.

- Postoji problem s putem Vukanja-Ribarska banja. Ta sabraćajnica nije očišćena jer se tamo prepliću nadležnosti javnih preduzeća opštine Aleksinac i republičkog preduzeća za puteve - kazao je Cvetković.

Načelnik Uprave za vanredne situacije u Nišu Srđan Mitrović je rekao da su pripadnici Uprave juče u deset intervencija spasli 22 lica.

- Pored tih intervencija, imali smo i čak devet akcija gašenja požara. U tim požarima niko nije povređen, ali smo morali da angažujemo ljude - rekao je Mitrović.

On je istakao da su se zapalili dimnjaci, krovovi i jedan automobil.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Opština Dragaš 50 sati nema struju, a problema sa snabdevanjem ima i u delovima naselja u regionu Prizrena, Đakovice, Peći i Uroševca.

U kosovskoj Distribuciji električne energije kažu da 500 montera na terenu čini sve da bi otklonili mnogobrojne kvarove. Situacija u opštini Priština je danas bolja u odnosu na sinoć, kada je proglašeno vanredno stanje za naredna 48 sata.

Put Kula-Rožaje, na granici prema Crnoj Gori, još je blokiran, kao i put od Štrpca prema skijaškom centru na Brezovici. Na putu Kačanik-Đeneral Janković je zabranjen saobraćaj teških vozila i vozila sa prikolicama.

Saobraćaj na autoputu Ibrahim Rugova na deonici od Prištine do Vrbnice se otežano odvija.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA