SAMO NA TELEGRAFU: Pogledajte rešenja testova iz matematike!

Pogledajte tačna rešenja testa iz matematike koji su danas radili svršeni osnovci, a koji se vrednuje prilikom upisa u srednju školu

  • 2

Đaci osmog razreda u Srbiji završili su danas polaganje male mature, pošto su pre podne rešavali testove iz matematike, a rešenja ovih zadataka POGLEDAJTE OVDE!

Podsetimo, ministar prosvete i nauke Žarko Obradović u direktnom prenosu na Prvom programu RTS-a i Prvom programu Radio Beograda izvukao je kombinaciju za polaganje testa iz matematike pod rednim brojem jedan.

Prilikom polaganja bila je zabranjena upotreba digitrona, a od pribora dozvoljena je bila upotreba grafitne i hemijske olovke, gumice za brisanje, šestara, lenjira i trougla. Ove godine je kontrola stroža u odnosu na prethodne godine. Uvedeni su i supervizori, koji nadziru nastavnike koji pregledaju radove. Prema rečima osnovaca koji su ih rešavali, današnji test iz matematike je bio teži od jučerašnjeg iz maternjeg jezika.

Prvi put rezultati završnog ispita za osnovce neće se objavljivati na sajtu škole, ulaznim vratima ili oglasnim tablama. Rezultate će moći da vide đaci, roditelji ili staratelji. Osmi razred završilo je 78.004 učenika, a u srednjim školama ima 83.335 slobodnih mesta.

Juče su osnovci polagali test iz srpskog jezika, a rezultate može pogledati ovde.

(I. M. / Izvor: upis.mp.gov.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lepi deki

    19. jun 2012 | 16:44

    Нашли зец и магарац 100 евра и као моје, твоје, на крају се договоре да к.рају један другог и ко први клоне главом изгубио је... -цепа зец 4,5 сати и магарац спусти главу... ајде сад обрнуто -убаци га овај два, три путa а зека ''дај магаре матори вади га, не могу главу да спустим''... ko je u ovoj srpsko-hrvatskoj priči zec, a ko magarac, procenite sami...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA