Donald Tramp i Meril Strip su se oštro prepucavali, a onda je Putinova ministarka Marija progovorila o osveti (VIDEO)

Prašina oko govora Meril Strip i Trampovog odgovora i dalje se ne stišava

  • 5

Američka glumica Meril Strip oštro je kritikovala, u govoru prilikom dodele holivudske nagrade "Zlatni globus" u nedelju uveče, novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa, rekavši da joj je "srce slomila" njegova imitacija novinara sa invaliditetom tokom predizborne kampanje. On joj, naravno,  nije ostao dužan, a u celu "perpirku" uključila se i Marija Zaharova, portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Marija Zaharova udarila oštro ironijom: "Ruski hakeri su upali u dve stvari. Jedna je Obamin mozak"

Tramp je glumici na njenu kritiku ubrzo uzvratio putem Tvitera, istakavši da je Strip, koja je tokom predizborne kampanje podržavala njegovu demokratsku protivkandidatkinju Hilari Klinton, "jedna od najprecenjenijih glumica u Holivudu" i "Hilarina gubitnička ulizica", prenose danas agencije.

Strip u svom govoru, nakon što joj je uručena nagrada za životno delo, nije pomenula Trampovo ime, ali je kritikovala njegov "performans" u vreme kada je bio predsednički kandidat, odnosno njegovo ismevanje reportera "Njujork tajmsa" sa invaliditetom.

- Po stoti put, nikada nisam ''ismejao'' novinara sa invaliditetom (nikad to ne bih uradio), već sam mu samo pokazao da se ''ponizio'' time što je potpuno izmenio priču od pre 16 godina koju je napisao da bi mene prikazao u lošem svetlu - napisao je Tramp na Tviteru.

Trampova saradnica Kelijan Konvej rekla je danas da je Meril Strip trebalo da podrži novoizabranog predsednika umesto što ga je osudila sa bine tokom dodele nagrade "Zlatni globus".

- Zaista bih volela da je sinoć ustala i rekla da joj se ne dopada izborni rezultat, ali da je on naš predsednik i da će ga podržati - istakla je Konvej, prenosi AP.

Konvej je, takođe, izrazila zabrinutost što neko ko ima reputaciju kakvu ima Meril Strip podstiče "najgore ljudske instinkte".

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova, Marija Zaharova, na svom profilu na Fejsbuku citirala je deo glumičinog govora i dala i svoje mišljenje o celoj ovoj stvari.

- Sjajna Meril Strip rekla je: "Taj instinkt da neko bude ponižen, kada potiče od nekoga iz javnosti, od nekoga tako moćnog, ulazi u svačiji život, jer na neki način daje dozvolu drugim ljudima da čine isto". Da li se ovo odnosi na prethodnu administraciju? Naravno da da. Vređaju i ponižavaju, ponekad čak i besmisleno. Samo "instinktivna želja da se ponizi neko" je nešto čim se Meril Strip nikada nije bavila. Ona ne spada u kategoriju onih protiv kojih je "moćni čovek koristio svoj položaj da ponizi drugog". Ovo je osveta za politiku dvostrukih standarda. Ne smete nikog da ponižavate, a ne samo one koji ne dele "pravu vrstu" političkih stavova - napisala je Zaharova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 55555

    10. januar 2017 | 22:03

    Обожавам Мерил Стрип, али са овом изјавом тотално ме разочарала

  • van gog

    10. januar 2017 | 22:28

    Ni Trampu nije lako da se nosi sa ovom Bandom demokrate on jednostavno treba da slavi ako su mu Rusi pomogli da dodje na vlast.A sto se tice meril meni licno nikada nije bija simpaticna niti sam voleo njene uloge ali ogradjujem se od profesionalnosti to nemogu da komentarisem.A ta demodratska opcija Amerike je zaista ogromno Zlo Amerike i celog sveta u to smo se svi uverili ili makar dobar deo sveta

  • Vlada

    10. januar 2017 | 13:45

    Kralj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA