≫ 

Verbalni okršaj Rusa i Amera u Ujedinjenim nacijama

uski ambasador pri UN Vitalij Čurkin uzvratio je Amerima optužujući administraciju odlazećeg predsednika Baraka Obame da "očajnički" traži "krivca" za svoje neuspehe u Iraku, Siriji i Libiji

  • 2

Američki ambasador pri Ujedinjenim nacijama Samanta Pauer kritikovala je Rusiju na sednici Saveta bezbednosti UN zbog okupacije i pripajanja delova Ukrajine i, kako je rekla, vršenje "nemilosrdnih vojnih napada" u Siriji, prenosi AP.

Ratni projekti budućnosti: Formacija 103 drona ponos Amerike, Rusi spremaju lasersko razaranje aviona (VIDEO)

Ruski ambasador pri UN Vitalij Čurkin uzvratio je optužujući administraciju odlazećeg predsednika Baraka Obame da "očajnički" traži "krivca" za svoje neuspehe u Iraku, Siriji i Libiji.

Žestoka i ogorčena razmena reči dogodila se na sednici Saveta bezbednosti UN nakon što je novi generalni sekretar Antonio Guteres izjavio da su njegovi prioriteti sprečavanje sukoba i očuvanje mira.

Sukob Samante Pauer i Vitalija Čurkina pokazuje veliku podeljenost UN i teškoće sa kojima se Guteres suočava, ali pokazuje i loše stanje američko - ruskih odnosa, koji su najgori od vremena "Hladnog rata", konstatuje AP.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA