Putin drži Trampa čvrsto u šaci, sledi ucena? Ima dokumente o seksualnim perverzijama novog predsednika SAD

Glasine da je Rusija pokušala da kompromituje Trampa, njujorškog kralja nekretnina, kružile su Vašingtonom mesecima

  • 4

Izabrani predsednik SAD Donald Tramp odbacio je medijske navode o tome da Rusi imaju kompromitujuće lične i finansijske podatke o njemu, kao "politički lov na veštice". Ova vest cirkuliše u Vašingtonu već mesecima, a više američkih vladinih službenika potvrdilo ju je.

 

TRAMP BESAN ZBOG LAŽNIH VESTI O RUSIMA: Kompromitujući dokumenti su potpuni politički lov na veštice

 

- Lažne vesti - potpuni politički lov na veštice! - napisao je Tramp na svom Tviter nalogu nakon što je mreža CNN objavila da u poverljivim dokumentima koji su predati Baraku Obami i Trampu piše da Rusi tvrde da imaju kompromitujuće lične i finansijske podatke o Trampu.

 

Ti navodi su bili predstavljeni uz izveštaj o ruskom hakovanju tokom predsednickih izbora 2016. godine. Dokumenti opisuje "seksi" video snimak sa prostitutkama tokom Trampove posete jednom hotelu u Moskvi 2013. godine. Takođe navode da su ruski zvaničnici predlagali unosne poslove kako bi mogli da utiču na Trampa, prenosi AFP.

 

FBI istražuje pouzdanost i tačnost ovih optužbi, koje su zasnovane najviše na infomacijama iz ruskih izvora, ali još uvek nisu potvrdile mnoge bitne detalje u dokumentima o Trampu.

 

 

 

 

Poverljivi izveštaji su prošle nedelje bila podnesena od strane najuticajnijih šefova američke obaveštajne službe. Ti obaveštajni službenici su u izveštaj uključili sažetak kako bi demonstrirali da je Rusija prikupila informacije koje su potencijalno opasne za obe političke stranke, ali da su pustile u opticaj samo one koje bi naštetile Hilari Klinton i demokratima.

 

Sažetak nije bio službeni deo obaveštajnog izveštaja o ruskim hakerskim upadima i mešanjima u izbore, ali neki službenici su izjavili da je pojačao dokaze da je Moskva nameravala da našteti kandidaturi Hilari Klinton i pomoći Trampovoj, prenosi Indeks.hr.

 

 

 

Sažetak je takođe uključivao navode kako je postojala kontinuirana razmena informacija za vreme kampanje, između Trampovih ljudi i posrednika ruske vlade. Glasine da je Rusija pokušala da kompromituje Trampa, njujorškog kralja nekretnina, kružile su Vašingtonom mesecima, a lani su predane i američkim službenicima.

 

Takođe sadrži i razmenu informacija između Donalda Trampa i njegovih saradnika s Kremljom, što se odvijalo nekoliko godina.

 

Činjenica da je izveštaj predstavljen u petak Trampu, ali i Obami i drugim službenicima u Kongresu pokazuje koliku važnost tim dokumentima pridaju američke obaveštajne službe, piše agencija Rojters.

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

U izveštaju se zaključuje da je ruski predsednik Vladimir Putin naredio da se treba Trampu pomoći u predsedničkoj kampanji 2016. kako bi pobedio kandidatkinju demokrata Hilari Klinton.

 

Takođe, u izveštaju stoji i da su američke obaveštajne agencije zaključile da se, u sklopu tih napora, ruska obaveštajna agencija GRU služila posrednicima kao što su Vikiliks i drugi kako bi objavila hakiranu elektronsku poštu demokrata koja ih je prikazala u nepovoljnom svetlu.

 

Bazfid je objavio potpuni dokument na 35 stranica, uz ograđivanje kako nisu uspeli da verifikuju informacije, što je već podstaklo brojne rasprave o etici u novinarstvu.

 

Foto: Tanjug/AP/Sputnik

Foto: Tanjug/AP/Sputnik

 

CNN saznaje kako je 9. decembra senator Džon Mekejn dao punu kopiju beleški, koje datiraju od juna do decembra 2016., direktoru FBI-a Džejmsu Komiju. Mekejn je znao za beleške od bivšeg britanskog agenta koji je bio stacioniran u Moskvi. Ali FBI-u su već pre toga bile dane beleške koje su prikupljene do avgusta 2016., jer ih je bivši agent MI6 dao službeniku FBI-ja u Rimu.

 

Iako autentičnost izveštaja nije potvrđena, izazvalo je veliku pometnju u Vašingtonu i u Kongresu.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • svasta

    11. januar 2017 | 14:54

    Pise CNN , stvarno medija od poverenja ... Pise i na tarabi , al' nije !

  • lule

    11. januar 2017 | 14:42

    Al ih RUSI razmontiraše...Žao mi nekako amera što nisu shvatili Čerčilovu poruku...čuvajte se Rusa,oni sporo sedlaju a kad osedlaju...gotovi ste...

  • Istina

    11. januar 2017 | 15:32

    Ko veruje u ovo za mene je prava budala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA