≫ 

Samohranim roditeljima podeljena auto-sedišta za decu

Na današnjoj dodeli uručeno je 12 auto-sedišta, dok će u okviru projekta biti podeljeno ukupno 60 sedišta

  • 9

Dečija auto-sedišta, koja se u okviru projekta "Bezbednost se uči pre prvih koraka - Kancelarija za dečija auto-sedišta" dele samohranim i roditeljima sa niskim primanjima, uručena su danas u Skupštini Grada Novog Sada.

Projekat realizuje Centar za promociju i bezbednost saobraćaja, uz finansijsku podršku Naftne industrije Srbije, u okviru programa "Zajednici zajedno", a podržali su ga Grad Novi Sad i Dom zdravlja "Novi Sad".

Današnjem uručenju auto-sedišta prisustvovao je i predsednik Skuštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić, koji je podsetio na najavu da će Skupština grada uvek biti otvorena za sve skupove i događaje koji vode ka unapređenju kvaliteta života u gradu.

- Sigurno da bezbednost saobraćaj jeste jedan od aspekata na kojem treba posebno raditi i današnji događaj mi u Skupštini vidimo u tom svetlu. Moramo da se zahvalimo Centru za promociju i bezbednost saobraćaja za ovakvu akciju i što su odlučili da se današnji događaj odvija pod krovom Skupštine Grada Novog Sada - rekao je Jelušić.

Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Aleksandar Kravić istakao je će Grad Novi Sad nastaviti da podržava ovakve projekte i akcije koji za cilj imaju unapređenje bezbednosti u saobraćaju.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

- Bezbednost svih učesnika u saobraćaju je izuzetno važna, a pogotovo kada su u pitanju deca i zato je značaj pravilnog korišćenja dečjih auto-sedišta nemerljiv - rekao je Kravić.

Kancelarija za dečija auto-sedišta otvorena je u novembru u Domu zdravlja "Jovan Jovanović Zmaj" na odeljenju pedijatrije, a predsedica Centra za promociju i bezbednost saobraćaja Marijana Jovanović, istakla je da je do sada održano 17 predavanja o korišćenju dečijih auto-sedišta, na kojima je prisustvovao 121 roditelj, dok je 18 raditelja potražilo savet u vezi sa pravilnom upotrebom dečijih auto-sedišta.

Na današnjoj dodeli uručeno je 12 auto-sedišta, dok će u okviru projekta biti podeljeno ukupno 60 sedišta.

Kako je rečeno, aktivnosti Centra prepoznali su i u Agenciji za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, koja je donirala deset dečijih auto-sedišta, kako bi se obezbedila održivost projekta.

Auto-sedišta, kategorije 0+ (od 0 do 13 kilograma), besplatno će se ustupiti samohranim roditeljima i roditeljima sa niskim primanjima, koji imaju obavezu da sedišta vrate kada ih deca prerastu, kako bi mogla dalje da se koriste.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna

    12. januar 2017 | 07:51

    Da li je moguce,ovde je neko lud...samohrani roditelj sa niskim primanjima ima auto i potrebno mu je sediste za dete...joooj SRBIJO

  • victoria

    12. januar 2017 | 08:09

    A sta ce dobiti samohrani roditelji koji nemaju auto?

  • nevera

    12. januar 2017 | 01:44

    Da li su samohranim roditeljima pre bilo cega drugog potrebna auto sedista za decu?? Mora biti da sam ja luda....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA