SJAJNE VESTI IZ NAJSTARIJE BEOGRADSKE ZADUŽBINE: Kolarac se ne zatvara!

Dimitrijević je istakla da su vrednosti Kolarčeve zadužbine istorijski dokazane

  • 0

Direktorka Kolarčeve zadužbine Jasna Dimitrijević rekla je danas da se ta institucija ne zatvara i da nije pred gašenjem, podsetivši da Zadužbina Ilije Milosavljevića Kolarca traje više od 135 godina, a njena Velika dvorana u 2017. proslavlja 85 godina.

Šta će biti s Kolarčevom zadužbinom: Zaposleni tvrde da su uslovi za rad nemogući

Dimitrijević je istakla da su vrednosti Kolarčeve zadužbine istorijski dokazane.

- Postoje razna vremena u finansiranju kulture, ali se Kolarac uprkos različitim izazovima nikada nije ugasio niti zatvorio za javnost, pa za to nema razloga ni danas. Platili smo struju i nije tačno da imamo neizmirena dugovanja, imamo nove tepihe koje smo postavili prošlog decembra, nove staze postavljene u velikoj dvorani i verujem da ne treba uznemiravati našu publiku koja je kupila karte za koncerte do kraja ove sezone. Oko 30 posto koncerata se rasproda u septembru za celu godinu unapred - kazala je Dimitrijević.

Direktorka Kolarčeve zadužbine napominje da je njen kolektiv u 2016. godini pokazao šta su vrednosti ovakve instucije koja ima prostorne kapacitete, znanje, resurse i iskustvo da unapredi svoje programe.

Foto: Tanjug/Marko Đoković Foto: Tanjug/Marko Đoković

- Apliciranjem na konkursima u Ministarstvu kulture i gradskom Sekretarijatu za kulturu dobili smo sredstva za mnogo raznovrsnije programe nego do sada, kao što je na primer projekat 'Digitalna galerija - rekla je ona.

Dimitrijević je primetila da su problemi, koje imaju sa infrastrukturom i unapređenjem opreme, identični problemima koje imaju i sve ostale instucije.

- Sve zgrade koje su stare kao Kolarac, gde su smeštena pozorišta ili kulturni centri, takođe imaju probleme baš kao i mi. Napominjem da kroz Kolarac dnevno prođe oko 1.000 ljudi i održavanje zgrade u takvim uslovima nosi velike izazove. Uprkos svemu tome nemamo negativno poslovanje - naglasila je Dimitrijević.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA