Zlatko je 5 godina silovao maloletnu rođaku, a kazna koju je dobio u Smederevu je sramotna!

Devojčica je često dolazila kod Zlatkove supruge i on je to koristio za svoj gnusan zločin

  • 16

Viši sud u Smederevu osudio je Zlatka Bata (61) iz Kusatka na tri godine i dva meseca zatvora zbog obljube svoje maloletne rođake S.S. Devojčica je torturu ovog čoveka trpela godinama jer ju je Bat obljubio više puta tokom pet godina, u periodu od 2006. do 2011. godine, a zločini su počeli kada je devojčica imala svega šest godina.

SUĐENJE PEDOFILU U NIŠU: Devojčiči (12) dodirivao grudi, predlagao da "prave bebu", a onda je silovao!

On je, po svedočenjima i dokazima koje je tužilaštvo prezentiralo, više puta obljubio i terao na oralni seks S.S. koja je živela u to vreme u komšiluku, a koja mu je rod, pošto su žena osuđenog i majka nesrećne maloletnice sestre od strica.

Devojčica je često dolazila kod Zlatkove supruge i on je to koristio za svoj gnusan zločin.

Možda bi sve ostalo tajna, da posle pet godina mučenja, S. S. početkom prošle godine, nije smogla snage da progovori.

Kada je devojčica odrasla i otišla iz Kusatka ona se poverila drugaricama iz razreda šta je godinama proživljavala, a one su je nagovorile da sve ispriča razrednoj.

Kada je razredna čula njenu priču, odvela ju je kod školskog pedagoga, a on je pozvao Centar za socijalni rad, a oni policiju.

Seksualno se iživljavao 5 godina nad pastorkom (15), dobio 5 godina zatvora

- S.S. je u policiji potvrdila sve optužbe i on je 11. maja prošle godine uhapšen –  potvrđuju u policiji, gde baš kao i sudu, zbog delikatnosti slučaja kada su maloletna lica u pitanju, nisu spremni da iznose detalje.

Zlatko, koji je državljanin Srbije i Hrvatske, a penziju je stekao u Švajcarskoj, u pritvoru je bio do izricanja presude 30. decembra prošle godine, kada je pušten s obzirom da je kazna kraća od pet godina, kako to zakon predviđa u ovakvim slučajevima, samo su mu oduzeti pasoši.

Sud je, kako su nezvanično saznale "Novosti", kao olakšavajuće okolnosti naveo da Bat do sada nije osuđivan, kao i činjenicu da se primereno držao pred sudom

Nakon izricanja presude, žalbu Apelacionom sudu najavili su i Tužilaštvo i branilac. Inače, po starom zakonu minimalna kazna za ovakva krivična dela bila je tri, a najviša 12 godina, a po novom minimum je pet, ali se, kako je to zakonska obaveza u ovakvim slučajevima, mora primeniti onaj koji je povoljniji po optuženog.

Više tužilaštvo se žalilo na presudu, tačnije na visinu izrečene kazne smatrajući je neadekvatnom za ovo krivično delo. Žalba je izrečena i zbog ukidanja pritvora.

Na presudu, pravo žalbe Apelacionom sudu imaju sve strane.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suzana

    13. januar 2017 | 16:16

    Sram neka bude sud i sudije koji su pustili iz pritvora ovakvog coveka. Kako Sud ne radi po Zakonu nego za pare, zato i imamo toliko slucajeva pedofila. Bruko od suda. Vas koji ste mu dali oslobadjajucu presudu strpati u zatvor. Pa cete svoj posao obavljati po Zakonu. Gadovi i sa njim.

  • Ima li normalnih

    13. januar 2017 | 16:16

    Pusten iz pritvora??? Da li sudija ima decu? Pocece roditelji sami da sude, to tako i treba. Zgaziti ga!!

  • Zli Kovač

    13. januar 2017 | 18:24

    Podseća me na sličan događaj koji se desio u Americi ne tako davno; naime očuh je svakodnevno silovao devojčicu od njene četvrte pa do osme godine, osuđen je na pet godina, odležao 2 godine i tri meseca, pušten zbog dobrog vladanja, kada je izašao, otac devojčice ga ubio i osuđen na 40 godina. Na žalost, pravosuđe po ovakvim pitanjima nigde nije pravedno. Ne želim nikom zlo ali voleo bih da gledam lica tih sudija da im se desi, tačnije da se njihovoj deci to, da vidim onda kako bi postupili. Pih gadovi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA