≫ 

BUDI SE HUMANA SRBIJA: Porodici iz Zrenjanina kojoj je izgorela kuća pomoć stiže sa svih strana (FOTO)

Na hitnom sastanku povodom ovo nesreće odlučeno je da se porodici Stojković obnovi kuća, kako bi se mališani što pre vratili u svoj dom

  • 12

Nakon požara u kojem je porodici Stojković iz Zrenjanina pre nekoliko dana potpuno uništena porodična kuća u kojoj je živela sedmočlana porodica, sa čak četvoro maloletne dece, pomoć je polako počela da stiže od dobrih ljudi koje je ganula sudbina ove porodice.

Nenad nije jeo 6 dana, pa završio na VMA: "Ne mogu da jedem, kad znam da deca nemaju"

Samohrana majka petoro dece Gordana Stojković (38), kaže da je do požara došlo iznenada zbog kvara na električnim instalacijama. Kuća u Grobljanskoj Ulici 8b, u Zrenjaninu , gde je Gordana živela sa decom, ocem i bratom, nestala je u plamenu za svega nekoliko minuta, i pre nego što su došli vatrogasci i policija:

- Još uvek smo u šoku! Kada pomislim šta je moglo da nam se dogodi, najbitnije mi je da su deca živa i zdrava. Želim da se zahvalim svim dobrim ljudima, firmama i pojedincima koji nam pomažu u ovom teškom trenutku - kaže vidno potresena majka.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Na Božić nismo imali šta da stavimo na sto: Đorđe Ljubinković 10 dana ne jede, žena i ćerka boluju od epilepsije (VIDEO)

Ni Grad Zrenjanin nije zaboravio na svoje sugrađane. Ubrzo nakon nemilog incidenta održan je sastanak zrenjaninskih građevinaca sa gradonačelnikom Zrenjanina, Čedomirom Janjićem, Goranom Kravarušićem-načelnikom Odeljenja za privredu, lokalni ekonomski i ruralni razvoj, izgradnju i uređenje grada i zaštitu životne sredine , Sinišom Vukićem-predsednikom Saveta mesne zajednice “Gradnulica”, na čijoj se teritoriji nalazi kuća te porodice.

Na hitnom sastanku povodom ovo nesreće odlučeno je da se porodici Stojković obnovi kuća, kako bi se mališani što pre vratili u svoj dom.

Porodica Stojković trenutno se nalazi na privremenom smeštaju u naselju Lesnina u Zrenjaninu, u stanu koji im je obezbedila firma "Dreksmajer" u kojoj radi Gordanin brat, dok je restoran "Banatska kuća" u Zrenjaninu odlučio da porodicu snabdeva hranom u narednih mesec dana.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Pored velikog broja pojedinaca koji svakodnevno pitaju i izražavaju veliko žaljenje zbog nesreće koja ih je zadesila u najhladnijem periodu godine, zaposleni u kompaniji “Dijamant” odlučili su da se odreknu jednog dela svojih prihoda kako bi pomogli porodici da se što pre vrati na kućno ognjište.

Iz kompanije "Dijamant" poručuju da će deo sredstava biti uložen u rekonstrukciju kuće, i da je zadatak svake uspešne kompanije pre svega odgovornost i briga za lokalnu zajednicu.

Velikoj humanitarnoj akciji pridružili su se i zrenjaninski lokali "Vinski podrum" koji je juče organizovao humanitarnu akciju u kojoj su se zaposleni odrekli dnevnica, pazara i bakšiša kako bi pomogli porodici. Nesebičnu podršku pružiće i klub " Museum" koji će 19. januara podržati Stojkoviće i organizovati humanitarno veče.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Kako je majka Gordana Stojković rekla za Telegraf, njeno srce je puno jer su joj najvažnija deca, koja su živa i zdrava. Devojčica Gina(14), Ivana (6), Velemir (10) i Vuk (4), ostali su ne samo bez krova nad glavom, deca su ostala bez garderobe, odeće i obuće, školskog pribora i sredstava za higijenu.

Ovom prilikom apelujemo na ljude da pomoć za mališane i majku mogu doneti na adresu Grobljanska 8b gde se nalazi i manja kuća Gordaninog oca koja na svu sreću nije oštećena u požaru.

Porodici Stojković sa četvoro maloletne dece koji su izgubili dom u stravičnom požaru , pomoć nesebično pristiže

Za devojčice potrebna je veličina 8 i 16, broj obuće 31 i 38, dok je večina za dečake 4 i 12, broj obuće 26 i 37, majka nosi XL konfekcijski broj i broj obuće 38.

Podsetimo, nemili incident dogodio se 10.januara u poslepodnevnim satima, kada je zbog neispravnih instalacija u porodičnoj kući u Zrenjaninu buknuo požar koji je uništio kompletan dom porodici Stojković sa petoro dece.

(Dragana Ivanić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan Rogulja

    13. januar 2017 | 20:56

    ova zena je reinkarnacija Mona Lise....

  • Welcome to the usm auriga , I'm father ....alien 4 scene movie

    13. januar 2017 | 21:21

    Mona liza

  • Welcome to the usm auriga , I'm father ....alien 4 scene movie

    13. januar 2017 | 21:18

    Reinkernacija mona lize

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA