AUTOPUTEVI U SRBIJI BEZ SNEGA: Vozači, evo na šta danas morate da obratite pažnju

Kako su najavili meteorolozi, u toku dane ne očekuju se padavine, što će sigurno dobrineti dobroj prohodnosti puteva

  • 0

Na autoputevima i putevima prvog i drugog prioriteta u nižim predelima Srbije jutros nema snega na kolovozu, ali zimski uslovi vožnje zadržali su se na putevima drugog i trećeg reda u planinskim predelima, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMS S), uz upozorenje na poledicu. Međutim, oscilacije u temperaturi, pored odrona, donose još jednu opasnost u vožnji, a to su mokri kolovozi na kojima se tokom noći, a posebno ujutru stvara poledica pa i pored redovnih intervencija na posipanju i održavanju puteva, od strane zimske službe JP "Putevi Srbije", izletanja su česta, a povećava se i broj saobraćajnih nezgoda.

 

Zato je potrebno brzinu smanjiti i vožnju prilagoditi datim uslovima, ističe se u saopštenju.

 

Kako su najavili meteorolozi, u toku dane ne očekuju se padavine, što će sigurno dobrineti dobroj prohodnosti puteva.

 

Sa snegom na kolovozu treba računati na područjima Valjeva, Nove Varoši, Sjenice, Ivanjice, Novog Pazara, Dimitrovgrada, Pirota kao i u timočkoj i negotinskoj krajini.

 

Oni koji krenu ka nekom od zimskih turističkih centara, treba da znaju da su prilazi svim planinama prohodni, ali da u višim predelima još uvek ima zaostalog snega na kolovozima, pa iz AMS S-a savetuju opreznu vožnju uz obavezno koriščenje zimske opreme koja podrazumeva sva četiri zimska pneumatika i lance za sneg, koji moraju biti u prtljažniku i po potrebi se montirati.

 

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije Srbije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno nema dužih zadržavanja od 15 do 20 minuta, zaključuje se u saopštenju.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA