≫ 

Terali me da jedem iz kante, devojčicu pokušao da siluje školski drug: Užasne izjave školaraca koji proživljavaju pakao

Vršnjačko nasilje ne sme da uzme maha, zato je ovo još jedan apel da se svi pokrenemo i okrenemo oko sebe

  • 1

Rekli su mi da će me ubiti“, “Udaraju me jer sam nov đak u školi”, “Ja nemam tatu i zato su me drugari vređali“, “Dečak je pretio da će da me siluje“…

Bila su to pojedina iskustava dece koja su trpela vršnjačko nasilje u poslednjih nekoliko godina, a čije izjave su prikupljene i objedinjene u publikaciji nastaloj u okviru projekta “Škola bez nasilja” Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Međutim, nedavno je na osnovu ovih iskaza napravljen video u kojem učenici izgovaraju kakve su sve torture preživeli od drugara iz školskih klupa.

- Svaki dan su mi radili šutku, terali su me da jedem iz kante i snimali me mobilnim telefonima, rekli su mi da ne mogu bez mame koja me ostavila, terali su me da psujem sam sebe – nabrojali su najmlađi učenici.

Ono što zabrinjava je što u kasnijem životu nasilnici, ali i njihove žrtve, sa verbalnog nasilja prelaze na fizičko. Iz tog razloga skoro svakodnevno izveštavamo o tučama u školama, a primeri iz 2016. godine su brojni:

– Učenik Druge ekonomske škole se posle obične đačke svađe oko krede, učenik drugog razreda N. S. pesnicom u glavu je udario dvoje drugara iz razreda. Devojčicu je udario ispod slepoočnice, nakon čega se ona onesvestila, dok je dečaka udario u nos. Oboje su prebačeni u Urgentni centar.

– Dva mladića pretukla su i teško povredila N. I. (17) ispred Hemijsko prehrambene škole na Banovom brdu. N. I. je zadobio povrede glave, završio je u bolnici gde je hitno operisan, a počinioci su identifikovani kao učenici ove škole.

– Trinaestogodišnju A. R. iz Arilja školski drug D. N. je nakon kraćeg verbalnog duela udario glavom pri čemu joj je razbio arkadu i zatvorio oko.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vojislav

    15. januar 2017 | 18:25

    Gde su prosvetni radnici i cime se oni bave znaci da su oni krivci jer ih neinteresuju ucenici a drugo ni oni nisu krivi jer svaki njihov pokusaj da sprece naslje drukcije bi se tumacilo tako da u drzavi gde decu uvazavaju kao odrasle tu nema drzave jer kad zakon podrzava takva prava dece deca postaju nasilna i bahata

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA