REGION OČEKUJE NOVI LEDENI TALAS: Sneg će padati tri dana, orkanski vetrovi donose veoma niske temperature

Meteoalarm je za danas i sutra izdao crveno upozorenje za područje Kvarnera

  • 0

U Hrvatskoj će danas biti umereno do pretežno oblačno. U Gorskom kotaru i Lici povremeno se očekuje sneg, na Jadranu kiša, ali je sneg mestimčno moguć i uz obalu.

APOKALIPSA U HRVATSKOJ: Snežna oluja i scene kao iz horor filma (VIDEO)

Sneg će prvo uveče i u noći padati u istočnim i središnjim krajevima. Duvaće umeren, povremeno i jak severoistočni vetar, na Jadranu jaka i olujna, u podnožju Velebita i orkanska bura. Najviša dnevna temperatura biće između -3 i 2, na Jadranu od 4 do 9 stepeni Celzijusa.

Na većem delu Jadrana sutra će biti umereno do pretežno oblačno, ponegde uz malo kiše, na širem riječkom području u prvom delu dana moguć sneg, bura a na jugu i kiša. U gorskoj Hrvatskoj padaće sneg, kojeg će biti i u unutrašnjosti zemlje. U drugom delu dana u većini kopnenih predela očekuju se i sunčana razdoblja.

Printskrin: Youtube/Mario TM Printskrin: Youtube/Mario TM

Jutarnje temperature kretaće se između -12 i -3°C u kopnenoj Hrvatskoj, na obali se očekuje od -2 do 4°C, a na ostrvima, ponajpre južnodalmatinskim, između 5 i 7°C. Najviše dnevne temperature na kopnu će biti od -6 do 0°C, a na moru od 0 do 8°C.

OPET SNEEEEEG: Najniža temperatura i do minus 12 stepeni, a tek stižu ledeni dani!

Narednih dana će u unutrašnjosti duvati severoistočni vetar, zatim od četvrtka će biti uglavnom suvo, uz povećanu mogućnost za maglu.

Na moru će idućih dana biti vetrovito uz jaku i olujnu buru s orkanskim udarima. Bura će slabiti nakon srede. Temperatura će se i tu malo sniziti pri čemu će zbog bure delovati da je hladnije.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, od četvrtka se očekuje stabilno i sve sunčanije vreme, ali i dosta hladnije. Temperature bi opet mogle pasti i do -15 stepeni, a najhladnije će biti u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj.

Meteoalarm je za danas i sutra izdao crveno upozorenje za područje Kvarnera, podvelebitsko područje i Istru, a sve zbog jake i orkanske bure. Očekuju se udari bure i do 145 kilometara na sat.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA