Nesrećne godine igara na sreću: Poslovanje opalo za 30%

Koliko je "teško" tržište igara na sreću u Srbiji može se naslutiti samo na osnovu podataka koliko državna kasa inkasira od njih

  • 7

Pad poslovanja uslovljen krizom koja je još 2008. godine pogodila Srbiju, pored trgovina, nije zaobišao ni organizatore igara na sreću - kladionice, kazina...Iako se čini da baš zbog nemaštine njihov posao cveta, direktor Udruženja priređivača igara na sreću Rade Karan kaže da je njihov obim poslovanja opao za 25 do 30 odsto.

Kada prođe tiket, ko plaća državi porez? Hoće li kladionice to i dalje da rade umesto igrača koji dobiju više od 11.000 dinara?

UBIĆE NAS KOCKA, DROGA I RAKIJA: Povećava se broj zavisnika u Srbiji!

- Taj pad se još nije povratio - kaže Rade Karan.

Bez obzira na to, tržište igara na sreću nimalo nije "lako", odnosno u okviru njega u Srbiji se okrenu basnoslovne sume. Koliko je ono teško može se naslutiti samo na osnovu podataka koliko državna kasa inkasira od njih.

Foto: AP/Tanjug, Profimedia, Foto: AP/Tanjug, Profimedia,

- Direktan godišnji prihod Srbije od igara na sreću, bez poreza odnosno indirektnih troškova, iznosi oko 50 miliona evra - navodi Karan i dodaje:

- Iako je pad obima poslovanja evidentan u poslednjih pet godina, obaveze naših kompanija, članica našeg udruženja, iz godine u godinu rastu. Tako smo ukupno u 2016. godini na ime poreza i doprinosa na plate, poreza, taksi i naknade priređivanja igara na sreću, PDV-a, lokalnih komunalnih taksi i ostalih poreskih davanja u državni i budžet lokalnih samoprava uplatili oko 20 miliona evra.

(Lj. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ce Ge Vara

    27. januar 2017 | 20:49

    Krajem devedesetih nas cetvorica smo ko od sale uplatili smo sto loto listica i nista ne dobismo.Ali nije to poenta, vec mogli smo da uplatimo od plate nije se osetilo.Sad da odigras taj broj treba ti 64.000 din.Zasto se sedmica ceka po nekoliko meseci? Sto nije kombinacija 5 din. Pa nek bude vise sedmica ili sestica ne mora jedan da dobije 3 mil. Nek njih 6 dobiju po 500.000 eura.

  • Ludi Milojko@

    27. januar 2017 | 17:41

    Samo budala može da se nada parama od tih lopina

  • Mirko&Slavko.

    27. januar 2017 | 17:51

    Игре на "срећу", :порез за будале.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA