Raskrinkan tajni kanal švercera u Srbiji: Ljude skrivaju u ovim mestima

Sumnja se da su Beograđanin i Bačkopalančanin dovezla iz Beograda osam državljana Avganistana

  • 0

Iz Policijske uprave Novi Sad saopšteno je danas da će policija u Novom Sadu, protiv četrdesetogodišnjeg Beograđanina i tridesetčetvorogodišnjeg meštanina Bačke Palanke podneti krivičnu prijavu zbog sumnje da su nedozvoljeno prelazili državnu granicu i krijumčarili ljude.

Niška policija pohapsila krijumčare migranata: Ostavili nastradale ljude pored puta!

U saopštenju se navodi da se sumnja da su njih dvojica dovezla iz Beograda osam državljana Avganistana koji su nameravali da ilegalno pređu državnu granicu.

"Policija iz Bača, u saradnji sa pripadnicima Stanice granične policije Karađorđevo, otkrila je migrante u blizini granice, na području Bođana, gde je zatečen i osumnjičeni iz Bačke Palanke, dok je Beograđanin, naknadno, pronađen u Obrovcu", kaže se u saopštenju.

Petorica maloletnih Avganistanaca predata su u nadležnost Centru za socijalni rad u Baču, a punoletni će biti prekršajno procesuirani, u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti državne granice i Zakona o strancima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA