≫ 

Samoproklamovana "princeza od Hrvatske" dala intervju za američku televiziju (VIDEO)

- Iseljavali su se zbog straha od pogubljenja. I meni je danas život ugrožen jer javno nastupam, ali moram to da uradim za svoj narod - rekla je samoprozvana princeza od Hrvatske

  • 20

U vreme rata u Hrvatskoj 1991. godine emitovan je interesantan intervju lokalne kalifornijske televizije sa dotičnom Suzanom Frangipane Anjou Manlius Torquatus von Radić. Ona se tada novinarima predstavila kao princeza od Hrvatske i jedina naslednica hrvatskog trona.

Ove zemlje još uvek nisu priznale nezavisnost Hrvatske

TITO JE SVE OVO PREDVIDEO: Pisao je 1957. godine o današnjim sukobima i svetskim silama, a ovo je njegovo rešenje

- Kad su Sjedinjene Američke Države davne 1776. godine proglasile svoju nezavisnost, Dubrovačka republika bila je prva koja ih je priznala - počinje intervju Suzana.

Tokom intervjua Suzana je objasnila kako se rodila u SAD-u, daleko od svojih korena i da se oduvek osećala kao da živi u egzilu. Amerikanci su Hrvatsku državu opisali kao nekadašnji deo sovjetske imperije.

- Ljuta sam. Ono što se dešava u Hrvatskoj je zločin protiv čovečnosti - izjavila je von Radić na demonstracijama u San Franciscu, gde je s još 100-tinjak Hrvata podigla glas protiv ratnih strahota u voljenoj domovini.

Njen deda je iz Hrvatske, kako priča, pobegao od nacista, a preostali članovi hrvatske kraljevske porodice proživljavali su pravi pakao i za vreme Titove vladavine, piše juranji.hr.

- Iseljavali su se zbog straha od pogubljenja. I meni je danas život ugrožen jer javno nastupam, ali moram to da uradim za svoj narod - rekla je samoprozvana princeza od Hrvatske.

- Osećam se kao živi dinosaurus jer sam deo istorije o kojoj ljudi ništa ne znaju. Bolan je ovaj moj život. Znam ko sam, ali o tome ne smem da govorim - požalila sehrvatska princeza iz dijaspore u intervjuu iz 1991. godine.

Von Radićeva u vreme kada se Hrvatska borila za nezavinost nije gubila vreme, pa je pisala pisma američkom predsedniku Džordžu Bušu i drugim državnicima i molila ih da priznaju njenu domovinu.

- Ja sam poslednja iz hrvatske kraljevske loze. U boljoj budućnosti, moje kraljevsko poreklo biće samo simbolično - zaključila je Suzana.

Hrvatica iz San Franciska se na svojoj Fejsbuk stranici hvali kako je jedan od njenih predaka veliki rimski vojskovođa Gaj Julije Cezar, kao i da su njenu majku 1969. u Zagrebu proglasili kraljicom, ali da su navodno socijalisti taj veličanstveni događaj zaustavili tenkovima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Majkl

    18. januar 2017 | 01:52

    Ovoj je potrebna stručna pomoć. Tačnije specijalistička.

  • karla13

    18. januar 2017 | 01:36

    Hahaha kao oni po ludnicama samoproklamovani Napoleoni, Bogovi i td...lecenje neophodno

  • SF

    18. januar 2017 | 02:00

    Kokain je cudo ! SF je fascinantan grad. Ni jedan grad u SAD nije kao SF odprilike kao savremeni Sodom i Gomor. Ona moze biti princeza u ta dva grada. Kakvi su to kompleksasi? Ne izlecivi! Kad ne bi bilo Srba oni ne bi imali razlog da postoje ! Odrzava ih samo mrznja prema Srbima. To narod?! Boze sacuvaj! Ducic ih je odlicno znao i jos bolje opevao !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA