Baka Ružicu je sreo u parku, pratio je do kuće, a tamo se monstruozno iživljavao nad njom. Danas ga je konačno stigla kazna

Staričino telo otkrio je njen sin koji je tokom ubistva spavao u drugoj sobi

  • 6

Igor Useinović (33), zvani Kung Fu, iz sela Rečica u Žitorađi, osuđen je danas prvostepeno na 30 godina robije zbog ubistva iz koristoljublja Nišlijke Ružice Talević (83).

Opšta tuča na slavi: Gosti grizli jedne druge za obraze, povređene tri osobe!

Krvavi kraj godine: Sekirom udario brata po glavi

Kako je utvrđeno tokom sudskog postupka, Useinović je 13. decembra prošle godine pratio staricu do zgrade u kojoj je živela u Ulici Dimitrija Tucovića 3/7 a zatim je, navodno, tražeći svog poznanika, od njenih komšija saznao broj njenog stana.

Zazvonio je na vrata a kada mu je Ružica otvorila nasilno je ugurao u trpezariju, zamotao joj oko vrata stolnjak u nameri da je uguši a zatim je više puta udario kutijom papučice bas gitare.

Naneo joj je teške povrede u vidu višestrukog preloma lobanje i kostiju licu pa joj je čak tokom premlaćivanja izbio i zub.

Foto-ilustracija: Profimedia/Fancy Foto-ilustracija: Profimedia/Fancy

Ukrao joj je narukvicu vrednu 1.000 evra, prsten i novac iz novčanika a zatim izvršio premetačinu po stanu. Staričino telo otkrio je njen sin koji je tokom ubistva spavao u drugoj sobi.

U nameri da obezbedi alibi, Useinović je otišao u Policijsku upravu da se javi, što je bio obavezan da čini svakog 1. i 15. u mesecu i svakog ponedeljka, odlukom sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu.

Nakon toga je pokušao da pobegne kod sestre u Požarevac ali je policija autobus u kojem se nalazio zaustavila u Aleksincu.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Obrazlažući sudsku odluku sudija Višeg suda Aleksandar Teodosić je saopštio da su Useinovića prepoznali svedoci kod kojih se raspitivao za svog navodnog poznanika, da je ispod noktiju ubijene žene pronađena njegova DNK, te da je u njenom stanu na cipelarniku otkriven njegov otisak prsta.

Useinović se nije pojavio na izricanju presude iz navodno zdravstvenih razloga.

Tokom suđenja je negirao izvršenje dela, a svoje biološke tragove ispod staričinih noktiju obrazložio time što ga je ona navodno ogrebala kada je primetila da u parku sedi sa ženom "sumnjivog morala“.

Useinović je višestruki povratnik koji je izvršio više od 60 kradja zbog čega je iza rešetaka proveo dvanaest godina.

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    18. januar 2017 | 15:33

    Takav se odmah ubija 30god n teret naroda puno je

  • MAX

    18. januar 2017 | 23:10

    KOJA KAZNA GA JE STIGA ,ŽIVOT ZA ŽIVOT BRE,VRATITI SMRTNU KAZNU ZA IDIOTE POPUT OVOG DEBILA I TO JAVNO SMAKNUĆE ,KRETENČINA.DA JE NEDAJ BOŽE MOJU MAJKU UBIO ISEKA BI GA NA REZANCE

  • Жика Живац

    18. januar 2017 | 18:38

    Takve da šaljete odmah na Kosovo!Da brane!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA