Ispovest najbrutalnijeg narko bosa današnjice pre izručenja Americi: Čuvari su me hvatali za mu*a (FOTO) (VIDEO)

Ozloglašeni narko-bos trvdi da su ga čuvari u zatvoru seksualno uznemiravali i konstantno ga budili noću

  • 0

Meksičko ministarstvo spoljnih poslova objavilo je u četvrtak kasno poslepodne da je narkobos Hoakin "El Čapo" Guzman Loera izručen Sjedinjenim Američkim Državama, koje ga traže zbog krijumčarenja droge, ubistva i pranja novca.

PRVI I POSLEDNJI INTERVJU "EL ČAPA" GUZMANA: Narkobos Šonu Penu ispričao sve o kartelu i Pablu Eskobaru! (VIDEO)

Ozloglašeni narko-bos trvdi da su ga čuvari u zatvoru seksualno uznemiravali, "stiskali za mu*a i mučili", i konstantno ga budili noću, prenela je novinarima njegov advokat. El Čapo je, prema rečima Silvije Delgado, "posramljen" zbog načina kako se ophode prema njemu u zatvoru sa "maksimalnom bezbednošću".

- Postoji čuvar koji me samo dodiruje - rekao joj je Guzman.

El Čapo joj se ispovedio da ga dodiruju tokom svakodnevnih inspekcija i da je to "zloupotreba položaja". Požalio se i da ne može noću da spava jer ga čuvari bude na svakih nekoliko sati kao deo bezbednosne mere u zatvoru.

Delgadova nije otkrila ime čuvara, ali misli da će on uskoro otići iz zatvora Sijudad Huarez, na granici SAD i Meksika.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Šef jednog od najmoćnijih i najkrvavijih svetskih narko-kartela Sinaloa dugi niz godina je izbegavao hapšenje, a u ruke meksičkih vlasti pao je u aprilu prošle godine tokom iznenadne racije u luksuznom hotelu u jednom meksičkom letovalištu.

Hoakin "El Čapo" Guzman, koji je za svoj status pomalo sramotno pobegao iz zatvora maksimalne bezbednosti u korpi prljavog veša 2001, uhapšen je u Mazatlanu bez ispaljenog metka. Drugi put je iz izuzetno obezbeđenog zatvora u centralnom delu Meksika pobegao tako što se iskrao kroz više od 1,6 kilometara dug tunel.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Rođen je, jedni kažu 1954, drugi 1957, o detinjstvu mu se malo zna, a svoju prvu plantažu marihuane posadio je već s 15 godina. U narko-kartelima je počeo da radi sedamdesetih godina i brzo napredovao u hijerarhiji. Osamdesetih već ima vlastitu teritoriju, a sredinom devedesetih preuzima vođenje kartela Sinaloa, koji će kasnije uzdići do verovatno najvećeg i najbrutalnijeg na svetu.

U "ratovima droge", odnosno obračunima između kartela i snaga bezbednosti s kartelima, zadnjih godina u Meksiku su izgubljeni na desetine hiljada života.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA