Carinik je na Horgošu rutinski pogledao "ford fokus": Onda je video šta vozač IMA NA SEBI i pozvao pojačanje

Pronađene markice su iz perioda nacističke Nemačke, Austrougarske, kao i one iz Južne Koreje i Kine, a tu su i jubilarne sa Olimpijskih igara

  • 28

Sredovečni par s dvojnim državljanstvom, srpskim i mađarskim, pokušao je u sredu na graničnom prelazu Horgoš 2 u automobilu "ford fokus" da prošvrecuje više od 30.000 poštanskih markica iz različitih perioda.

Stihija gutala zgradu u Beogradskoj: Jedna osoba povređena u požaru rano jutros

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave za kontrolu, rekli su da putuju s izložbe u Mađarskoj i da imaju samo lične stvari.

- Pošto su bili neuobičajeno toplo obučeni, carinik ih je izdvojio za detaljan pregled. Najpre je u torbama s ličnim prtljagom pronađeno nekoliko kutija s filatelističkim kolekcijama, a onda je tokom dalje kontrole u različitim fabričkim šupljinama vozila pronađena velika količina albuma i kutija sa poštanskim markama iz raznih perioda. Pretpostavlja se da je reč o izuzetno vrednoj kolekciji - pišu beogradski mediji.

Markice su bile sakrivene u fabričkim šupljinama tapacirunga prtljažnika i poda, u šupljinama prednjih i zadnjih sedišta, ali i u džepovima oboje putnika.

Foto: Promo Foto: Promo

Zanimljivo je to što se među kolekcijama nalaze specijalne serije iz perioda nacističke Nemačke, Austrougarske, kao i one iz Južne Koreje i Kine, a tu su i jubilarne serije maraka štampanih za olimpijade u Moskvi, Seulu i Londonu.

- Tokom detaljnog pregleda ustanovljeno je da je iz prostora instrument-table povađena kompletna instalacija kako bi se napravio "bunker" za krijumčarenje robe, zbog čega su se putnici vozili obučeni kao za skijanje, jer u kolima nije bilo grejanja, što je carinku odmah palo u oči - pišu mediji.

U Upravi carine naveli su da je, pored filatelističkih kolekcija, privremeno zadržan i automobil upravo zbog prepravki radi krijumčarenja robe koje su rađene na njemu.

Pronađene markice su iz perioda nacističke Nemačke, Austrougarske, kao i one iz Južne Koreje i Kine, a tu su i jubilarne sa Olimpijskih igara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kostadin

    23. januar 2017 | 09:57

    Ovo je vrlo značka jno. Treba pohvatati filateliste , kolekcionare salveta, značaka, šibica itd naročito iz perioda nacističke Nemačke i sa Olimpijskih igara. To če da spase sirotinju. Naravno treba zažmuriti na sve one koji prenose tone opojnih sredstava, stotine tona novca od opljčkanih fabrika, i sva opljačkana umetnička dela posle rata.

  • Valjevac

    23. januar 2017 | 09:54

    Ako nisu ukradene zašto im je zabranjeno da prenesu svoju kolekciju

  • Pex

    23. januar 2017 | 09:58

    Vauuu,odma u zabelu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA