KAKO VARATI NA ISPITU: Oglasi za "bubice" i na Univerzitetskoj biblioteci! (VIDEO)

Prodavci uređaja za prevaru bez ikakve kazne na Jutjub kače uputstva kako prevariti profesore, brojeve telefona i cene, koje za ovu vrstu pomagala variraju od 10 do 50 evra

  • 0

Oglasi preko kojih se prodaju tehnički uređaji kojima se vrši prevara profesora na ispitima "male mature" i na fakultetima Beogradskog univerziteta bukvalno se nalaze u okolini gotovo svih obrazovnih institucija!

Oglasi stoje čak i na ulazu u Univerzitetsku biblioteku "Svetozar Marković" u Bulevaru kralja Aleksandra, kao i ispred ulaza u nekoliko osnovnih i srednjih škola u Beogradu?!

Cena za ovu vrstu pomogala varira od tehničkih perfomansi, i kreće od 10 do 50 evra, u zavisnosti od proizvođača i perfomansi. Iznajmljuju po satu i danu, a ukoliko dođe do oštećenja korisnik je dužan da isplati štetu visine i do 600 eura, saznaje Telegraf.

Razvoj tehnoloških perfomansi doveo je do toga da oglašivači studentima nude maltene skoro siguran put da bez ijedne naučene lekcije polože maturu ili ispit za fakultet!

- "Bubica" je idealna za polaganje ispita, pismenih zadataka, prijemnih ispita, za poslovne razgovore, tajne operacije, igranje pokera... Aparat je bežičan, stavlja se u ušni kanal, i ono što je najbitnije, potpuno je nevidljiv. Razlog tome su male dimenzije - oko 2 mm na vrhu i oko 4 mm na bazi. Potpuno je nevidljiva spolja, stavlja se i vadi uz pomoć pincete. Anatomski je oblikovana i univerzalna je, što onemogućava isklizavanje - piše u objašnjenju jednog od oglasa kojima se nudi pomoć lenjim đacima.

O veličini prevare i beskrupoloznosti onih koji se bave ovom vrste trgovine govori podatak da se cena prosečnih perfomansi, koje se inače koriste za potpuno druge svrhe, kreće od 350 do 500 evra. Tako, onaj ko kupi uređaje može da povrati sredstva nakon desetak iznajmljivanja, a to u ovom periodu, kada su ispiti i polaganje mature aktuelni, može da bude i jedan dan.

Kao da ni sve ovo nije bilo dovoljno, prodavci su počeli da kače upustvo za upotrebu na društvenoj mreži Jutjub s brojevima telefona za kontakt i cenama ovih proizvoda!

Pogledajte video-klipove kojim se reklamiraju "bubice":

(I. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA