Anđeo Laza (13) nas je napustio dan posle predstave koja je trebalo da mu pomogne! Nije izdržao

Samo dan pred smrt, bivši golmani Crvene zvezde, Predrag Rajković i Boban Bajković, poslali su Lazaru emotivne poruke podrške

  • 14

Lazar Rajković (13), koji je tri i po godine bolovao od najtežeg oblika karcinoma kostiju, preminuo je danas. Lazar se svim silama borio za svaki novi dan života i dečak je koji je najduže živeo sa ovom dijagnozom. Držala ga je volja za životom.

BORAC: Lazar (13) u 40 meseci pretrpeo 30 hemoterapija, 76 zračenja, ugradnju veštačke noge i transplataciju koštane srži (FOTO)

Od svoje devete godine pa sve do danas primio je 30 hemoterapija, izdržao 76 zračenja, mega terapiju, ugradnju dela veštačke noge i na kraju transplantaciju koštane srži.

Lazarovo stanje se u poslednjih nekoliko nedelja pogoršalo, nakon čega je otpušten iz bolnice. Od tada se protiv bolova borio samo morfijumom.

Kako bi se dečaku i njegovoj porodici bar malo olakšao život, sinoć je u Leskovcu organizovano humanitarno veče, a nekadašnji golman Crvene zvezde, Predrag Rajković, poslao je Lazaru posebnu poruku podrške.

Na Lazarovu sudbinu nije ostao imun ni, takođe, bivši golman Zvezde Boban Bajković.

Pre samo nekoliko dana Lazarov otac, Perica Rajković, poslao je poruku svim ljudima u Srbiji.

– Mi smo bili tri godine u bolnici u Beogradu, na odeljenju za najteže i retke bolesti. Tamo smo shvatili da kada se čovek nađe u nevolji, tada ostaje sam sa sobom i svojim bolom, niko ne zove da pita kako smo, niko ne ponudi da pomogne. A kada toliko dugo provedete sa tom decom u bolnici, shvatite koliko su ljudi nezahvalni onim što imaju i ne znaju da cene život – rekao nam je Perica.

Tačno vreme sahrane još nije poznato.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA