TRAMPOVA PRVA EU ŽRTVA: Nemački automobilski gigant izgubio 100 miliona evra vredan ugovor (VIDEO)

Tramp obećao da će povećati poreze američkim kompanijama koje uvoze proizvode od firmi van Amerike

  • 7

Misteriozna automobilska kompanija iz Amerike je povukla ugovor vredan 100 miliona evra od nemačkog dostavljača, nakon što je predsednik SAD Donald Tramp upozorio da će da kazni kompanije koje posluju sa inostranim firmama koje nisu Američke.

Evo o čemu će sutra razgovarati Tramp i Putin. Jedan dogovor je presudan i prvi put ga sklapaju

Akcije SHW Auto industrije pale su nakon što su obznanili da su izgubili ugovor sa neimenovanom kompanijom koja proizvodi električne automobile, najverovatnije američkom kompanijom Tesla.

Iz SHW su rekli da ne priznaju zvaničan odgovor američke kompanije da je ugovor prekinula jer nisu bili zadovoljni tehničkim specifikacijama delova, a nemački mediji upućuju da je ova njihova kompanija upravo prva žrtva nove ekonomske politike Donalna Trampa.

On je inače obećao da će povećati poreze američkim kompanijama koje uvoze proizvode od firmi van Amerike. Takođe je,  nekoliko dana pre zvanične inauguracije rekao da će prva stradati fabrika BMW-a koja je izgrađena u Meksiku a koja zatim automobile prodaje u Americi i da će im povećati takse za 35 odsto.

Da podsetimo, kompaniju Tesla vodi Elon Musk, inače savetnik Donalda Trampa, i ovaj potez njegove kompanije mogao bi da se okarakteriše kao prvi "sramotan potez" nove američke administracije, piše britanski Ekspres.

SHW će sada preduzeti sve pravne mere da naplati odštetu od američke kompanije koja im je ugrozila posao.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Казанџија

    27. januar 2017 | 21:06

    Мање ће Немци да дивљају са транге франге ауто индустријом-праве аута у Мексику и тамо плаћају јадно раднике али зато деру са ценом када их продају у уса

  • Goran

    27. januar 2017 | 19:41

    Sad će biti jeftinih automobila :)))

  • jovan

    27. januar 2017 | 20:16

    U Turskoj troskovi za uvoz do 3000kubika iz EU su 120% od vrednosti automobila.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA