≫ 

JOŠ JEDNA NOVINA U ŠKOLSTVU: Đaci više neće učiti jezike samo za ocenu

- Prvi put u saradnji sa filološkim fakultetima i dijasporom radimo i na sertifikovanju srpskog jezika - naglasio je ministar

  • 1

Stav Ministarstva prosvete je da bi deca trebalo ravnopravno da uče dva strana jezika, a da bi se to omogućilo mora se definisati radna nedelja, da se precizno utvrdi šta učenike opterećuje, a šta relaksira, poručio je ministar Mladen Šarčević.

11 PROSTIH TRIKOVA ZA UČENJE STRANOG JEZIKA: Ovaj tekst će vam bukvalno promeniti život! (FOTO)

Šarčević za Telegraf: Sve ministrove ideje - kako reformisati obrazovanje (VIDEO) (FOTO)

On je na početku seminara za profesore francuskog jezika u Srbiji u Osnovnoj školi "Mihailo Petrović Alas" rekao da će u okviru analize nedeljne opterećenosti učenika posebna pažnja biti posvećena učenju stranih jezika.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva prosvete Šarčević je ponovio da je neophodno da se strani jezici uče za sertifikate, a ne samo za ocenu.

- Prvi put u saradnji sa filološkim fakultetima i dijasporom radimo i na sertifikovanju srpskog jezika - naglasio je ministar.

Uspešan rad profesorima poželela je ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro koja je istakla da je neophodno razviti nove, interaktivne metode učenja jezika kako bi đaci na najbolji način usvojili znanje.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Kroz jezik deca usvajaju ne samo lingvistička već i interkulturalna znanja, dobijaju na zrelosti i sposobnosti da anticipiraju i prate promene u društvu. Zato je važno unaprediti predavačke metode - poručila je Moro.

Seminar se održava devetu godinu zaredom, u organizaciji Udruženja profesora francuskog jezika.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanja

    30. januar 2017 | 17:52

    Pa ministre car si! Samo neke novine uvodi čovek,kad planiraš ovoj deci uvesti pravo na igru i dati im više slobodnog vremena,malo rasteretiti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA