≫ 

Bašar al Asad leži na samrtničkoj postelji: Ulogu vođe preuzeo njegov brat Maher?

Pojedini arapski portali su objavili da je Asad (51) u kritičnom stanju. Nnavodilo se i da je pretrpeo moždani udar, pa čak i da je ranjen

  • 23

Sirijski predsednik Bašar al Asad je veoma bolestan ili je u kritičnom stanju, vesti su i glasine koje cirkulišu u medijima. Sirijska vlada odbacila je te navode i saopštila da predsednik "obavlja svoje dužnosti normalno".

Asad: Sirijske snage na putu ka pobedi posle zauzimanja Alepa

Spekulacije su se spominjale poslednjih nekoliko dana na društvenim mrežama i arapskim portalima sa vestima da je Asad (51) u kritičnom stanju, pozivajući se na glasine o moždanom udaru. Čak i da je pogođen.

- Predsedništvo demantuje te navode. Predsednik Asad je odličnog zdravlja. Takvi navodi počeli su da se šire u vreme promene političkih okolnosti - navela je Asadova kancelarija u saopštenju, ne precizirajući na koje promene misli.

Kanal "Ikhbarija" u ponedeljak je objavio da se Asad čuo sa venecuelanskim predsednikom Nikolasom Madurom, što je prvi izveštaj državnih medija o aktivnostima predsednika nakon što su se pojavile glasine.

Bašar al-Asad obilazi svoje trupe u Siriji. Foto: Tanjug / AP Bašar al-Asad obilazi svoje trupe u Siriji. Foto: Tanjug / AP

Tokom vikenda pojavilo se nekoliko vesti o Asadovom zdravlju. Francuski list "Le Point dejli" pre sedam dana objavio je da je predsednika Sirije ranio njegov telohranitelj, inače Iranac. Prema njihovim navodima, Asad je prevezen u bolnicu u Damasku, a pojedini arapski "izvori" naveli su da je čak mrtav.

Saudijski mediji su preneli da Asad ima tumor na mozgu ili da je pretrpeo infarkt. Libanski mediji objavili su istu vest i naveli da je Asadov brat - Maher, preuzeo ulogu vođe u ratu.

- Nekoliko dana sam pokušavao da potvrdim informaciju o lošem stanju tiranina Bašara Al Asada. Dobio sam suprostavljene informacije. Juče sam dobio informaciju da je 90 odsto sigurno da je doživeo infarkt... mogu da kažem, iz mog ugla, na osnovu informacija koje sam dobio iz ličnih izvora, da Bašar Al Asad leži u krevetu bez svesti i da ima 70 odsto šanse da umre... - napisao je Faisal Al Kasem, poznati sirijski novinar "Al Džazire".

Drugom novinaru i političkom komenatatoru Amdžadu Tahi izvor iz okupiranog Damaska potvrdio je da je Asad ozbiljno bolestan i da je svuda prisutna ruska vojska. Takođe je tvitovao da je veliki broj doktora došao iz Irana i Istočne Evrope kako bi lečili Asada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kajzre Soze

    31. januar 2017 | 14:23

    Ziveo Asad

  • Тутор

    31. januar 2017 | 14:11

    Хе, хе, хе, па њима је и Путин више пута лежао на самртничкој постељи. Који лажњаци, људи моји, а ми хрлимо да прихватимо њихове „вредности".

  • Semsedin

    31. januar 2017 | 14:57

    Ono što se šuška može biti istina. Daj bože da nije tako. On je po mom mišljenju realan .I pravi gospodin. Zelim mu sve najbolje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA