Tramp je zaratio sa izbeglicama, a evo šta je zapravo bila njegova majka i čime se bavila (VIDEO)

- Jedan od problema sa ženama u mom životu je to što ih moram upoređivati sa mojom neverovatnom majkom. Mama je pametna kao sam đavo - napisao je Donald

  • 9

Davne 1929. godine se sedamnaestogodišnja devojka iz Škotske ukrcala se na brod prema novom svetu i boljoj budućnosti.

Tramp je opasno mentalno bolestan: Psihijatar tvrdi da američki predsednik ima neizlečiv poremećaj

Neugledna Meri En Meklaud rođena je na Spoljnim Hebridima, ostrvima u blizini škotske obale. Meri Meklaud kasnije će postati Meri Tramp, a kasnije i majka novog američkog predsednika Donalda. Kao i otac Baraka Obame i Trampova majka bila je imigrantkinja. On će to jako retko spominjati, ali se zato u nekoliko navrata pohvalio njenim uspehom.

Nakon što se preselila u Njujork, upoznala je Frederika Trampa i njih dvoje su se zaljubili. Fred je bio građevinar i već krajem dvadesetih godina prošlog veka je prodavao jeftine porodične kuće. Nakon Drugog svetskog rata Fredovo bogatstvo je raslo zbog pravog građevinskog buma. Sve više ljudi je kupovalo sve više nekretnina i njegov posao je cvetao.

Kako je njegovo bogatstvo raslo, tako je i Meri sve više i sve luksuznije putovala. Dok je u tridesetim putovala isključivo najjeftinijim prevozom i radila kao sobarica, u četrdesetim je putovala i na Bahame. Postala je rado viđeno lice u njujorškim krugovima, a radila je u brojnim dobrotvornim organizacijama.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Iako je ostavila veliki trag na Njujork, još veći uticaj imala je na sina Donalda.

- Jedan od problema sa ženama u mom životu je to što ih moram upoređivati sa mojom neverovatnom majkom. Mama je pametna kao sam đavo - napisao je Donald u knjizi "The Art of the Comeback" (Umetnost povratka).

Kako piše "Nju Jorker", majka i sin delili su i sklonost ka ekstravagantnom oblačenju i ekscentričnom izgledu, pa se ona često pojavljivala u javnosti sa kosom obojenom u narandžasto. Na ulicama je često odlazila i obučena u krzno i sa brojnim draguljima.

- Kad malo razmislim, shvatam da sam deo osećaja za javni nastup nasledio od majke - napisao je Trump u knjizi "The Art of the Deal" (Umetnost dogovora) iz 1987. godine.

Meri Tramp umrla je u Njujorku 2000. godine, samo godinu dana nakon supruga Freda. Nakon njene smrti, Donald je imao turbulentne odnose s majčinom domovinom. Ukinuta mu je počasna diploma Univerziteta iz Aberdina, priča se da će održavanje prestižnog turnira u golfu zaobići njegove terene u Škotskoj, a sve to se dogodilo pre nego je postao predsednik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Albatross

    31. januar 2017 | 19:51

    Pa on mozda i razmislja unapred za razliku od Svedjana npr... najveci gradovi Svedske preplavljeni izbeglicama ( mladim momcima uglavnom izmedju 15 i 25 god). Sve vise je bandi, nasilja, pucnjava koje izazivaju iste te izbeglice...ne znam...

  • Ceca

    31. januar 2017 | 17:41

    Ljubi ga majka, isti na nju.

  • Aleksandar

    31. januar 2017 | 20:04

    kad zapad puca po Trampa mogu da razumem jer ima od cega da se boje covek nece da ratuje ..nezeli da finansira dosadasnju zlu politiku niti da menja rezime kako su to ovi iz evrope i amerikanci dosada radili...nemogu da razumem da se nase medie ukljucuju u bljuvotine od komentara i omalovazenje prema pvog coveka..ja se pitam kada i ko se digao od hriscanja i demonstrirao za nepravdu koje se desava u srbiju i republiku Srpsku ....niko svi lepo sede kuci i diskuturaju o tudjoj politici osudjuju i vredjaju ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA