Roditelje male Medlin je optužio da kriju smrt i telo svoje ćerke. Na sudu su doživeli još jedan šamar (FOTO)

Medlin Meken je imala tri godine kada je nestala iz porodičnog apartmana dok su bili na odmoru u Algave odmaralištu

  • 0

Kejt i Geri Meken izgubili su sudsku tužbu za klevetu protiv bivšeg detektiva koji ih je u njegovoj knjizi o ovom slučaju optužio da su umešani u smrt svoje ćerke.

POSLEDNJA NADA ZA MALU MEDLIN: Pronađen novi dokaz u vezi s nestankom devojčice, veruju da je još uvek živa

Portugalski Vrhovni sud odbacio je tužbu protiv Goncala Amarala, koji je prvi vodio istragu vezano za nestanak male Medlin pre deset godina.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Bračni par Meken je isprva uspešno podigao tužbu 2015. protiv Amarala za klevetu na osnovu čega je on trebao da im plati 500.000 evra kao kompenzaciju. Međutim ova odluka je poništena nakon žalbe prošle godine ali su Mekenovi slučaj podigli na nivo Vrhovnog suda potrugalije.

Iako odluka sudije još nije pravosnažna, advokati Mekenovih su dobili informaciju o sudskoj odluci koja je razočaravajuća po Mekenove. Zbog ovakve odluke suda, Mekenovi će sada morati da plate sudske troškove Amaralu, kao i da se suoče sa protivtužbom.

Foto: Profimedia, Zuma Press - Archives Foto: Profimedia, Zuma Press - Archives

- Pre devet godina pokrenuli smo slučaj i tek je sada u rukama Metropolitan Policije, što je ono čemu smo oduvek težili. Policije obe zemlje rade na informacijama da nema dokaza da je Medlin neko povređivao. Sa našim advokatima razmotićemo naš sledeći korak - rekli su Mekenovi novinarima .

Foto: Profimedia/Ferrari Foto: Profimedia/Ferrari

Podsetimo, Medlin Meken je imala tri godine kada je nestala iz porodičnog apartmana dok su bili na odmoru u Algave odmaralištu u Praja da Luzu, maja 2007. godine, dok su njeni roditelji bili na večeri u obližnjem restoranu.

Goncalo Amaral od tada je istraživao slučaj i objavio knjigu o njemu 2008. godine, tri dana nakon što je slučaj zvanično zatvoren. On je kasnije učestvovao i u potrugalskom dokumentarcu u kome je tvrdio, kao i u knjizi, da je Medlin zapravo mrtva, da otmice nije ni bilo, te da Mekenovi kriju telo svoje ćerke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA