≫ 

POŠTA: Građani imaju pravo na povraćaj poštarine

Računi i slipovi se šalju isključivo u kovertama koje se besplatno preuzimaju u Poštama Srbije i njihovo slanje je besplatno, odnosno ne naplaćuje se poštarina

  • 3

Građani koji su pre odluke Vlade Srbije o besplatnom slanju koverata za nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi", donete 31. januara, regularno platili poštarinu od 23 dinara ili kupili poštansku marku iste vrednosti, imaju pravo na povraćaj tog novca, saopštilo je danas preduzeće Pošta Srbije.

Skupljajte račune, ali ne dozvolite ZLOUPOTREBU vaših ličnih podataka: Evo kako to da učinite

Evo kako da udvostručite vaše šanse u nagradnoj igri sa fiskalnim računima

Kako se navodi, svi građani koji su preuzeli besplatne namenske koverte i tom prilikom platili poštansku marku, imaju pravo da na šalterima pošta podnesu reklamaciju, odnosno zahtev za vraćanje novca i Pošta Srbije će razmotriti svaki zahtev, a po osnovu pozitivno rešene reklamacije vratiti novac u roku od 15 dana , kako je i predviđeno Zakonom o zaštiti potrošača.

Dodaje se da će to javno preduzeće novac isplatiti bilo poštanskom uputnicom na adresi korinsika bilo uplatom na njegov tekući račun.

Foto: Promo Foto: Promo

Nagradna igra "Uzmi račun i pobedi", čiji je cilj motivisanje građana da se uključe u borbu protiv sive ekonomije i podigne poreski moral kod građana počela je zvanično juče, besplatnim slanjem koverti sa najmanje 10 fiskalnih računa ili slipova izdatih u 2017. sa iznosima od najmanje 100 dinara.

Računi i slipovi se šalju isključivo u kovertama koje se besplatno preuzimaju u Poštama Srbije i njihovo slanje je besplatno, odnosno ne naplaćuje se poštarina.

Na kovertama za nagradnu igru naznačena je adresa slanja, a građani samo treba da napišu svoje podatke - ime i prezime, adresu, poštanski broj ili adresni kod, kao i kontatk telefon radi lakše komuunikacije ukoliko pošiljalac bude izvučen.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA