USPEO JE! Matiji (24) su se mnogi smejali, a on je svim roditeljima omogućio uštedu 40.000 dinara (FOTO)

- Pre godinu i devet meseci započeo sam rad na ovom projektu i posle čitavog procesa, koji je podrazumevao izradu crteža, patentne prijave u Zavodu za intelektualnu svojinu i pronalazak investiitora koji bi uložio oko 70.000 evra u proizvodnju, uspeo sam da tržištu ponudim 5.000 jedinstvenih pomagala - navodi uzbuđeno ovaj mladić

  • 13

Svi koji smatraju da u Srbiji uspevaju isključivo oni koji imaju vezu, lažnu diplomu i borbenu gotovost za obračun sa svima koji im se nađu na putu, napokon mogu da se uvere da su mladost, pamet i dobra ideja nezaobilazni za dolazak do cilja!

GENIJE Matija Nikolić stvorio napravu na kojoj će mu biti zahvalni SVI RODITELJI NA SVETU! (FOTO)

UPOZNAJTE SRPSKOG GENIJA MATIJU (23): Iz OSVETE stvorio UREĐAJ koji će PROMENITI SVET! (FOTO)

Upravo ove kvalitete ima naš mladi pronalazač Matija Nikolić (24) iz Obrenovca, o čijem patentu je Telegraf pisao prošle godine kada smo predstavili njegovo univerzalno pomagalo čija je glavna namena odvikavanje dece od nošenja pelena.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Reč je o "transformer noši 4 u 1", prve takve vrste u svetu, koja objedinjuje nošu, adapter za WC šolju, steper i stolicu, a koja na godišnjem nivou roditeljima pravi uštedu od najmanje 40.000 dinara.

Foto: Promo Foto: Promo

- Pre godinu i devet meseci započeo sam rad na ovom projektu i posle čitavog procesa, koji je podrazumevao izradu crteža, patentne prijave u Zavodu za intelektualnu svojinu i pronalazak investiitora koji bi uložio oko 70.000 evra u proizvodnju, uspeo sam da tržištu ponudim 5.000 jedinstvenih pomagala koji će se tokom sledeće nedelje naći u svim većim objektima bebi opreme u zemlji - navodi uzbuđeno ovaj mladić, uz objašnjenje da će se proizvod njegove firme "Team Success Innovation doo" prodavati u 10 zemlja EU, a da u njihovoj izradi učestvuje oko 20 manjih domaćih kompanija.

Foto: Promo Foto: Promo

Kako naglašava, na čitavom putu najteže je bilo naći poslovnog partnera koji bi uvideo potencijal i uložio ogromna sredstva.

Foto: Facebook/Matija Nikolic Foto: Facebook/Matija Nikolic

- Obišao sam više od 200 firmi, institucija i poslovnih ljudi pre nego što sam naišao na biznismena koji je zainteresovan. Odmah je prepoznao da će priča biti uspešna, da sam ozbiljan i motivisan na uspeh. Tako da nije važno da li imate 18 ili 50 godina, bitna je ideja koju prezentujete - zaključio je Matija.

Foto: Promo Foto: Promo

Jedna "transformer noša 4 u 1" može da se kupi po ceni od 1.890 dinara, a prednosti su multifunkcionalnost, laka prenosivost zbog malih dimenzija, praćenje standrada u izradi bebi opreme...

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Inače, ovo nije jedini Matijin izum, jer je patentirao i “Univerzalni elektronski parking-putni i garažni eko platni uređaj“za koji takođe traži investitora.

Mi mu želimo mnogo sreće!

Video o načinu upotrebe proizvoda pogledajte ovde:

(S.I. - s.ilic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA