Putin oštar: Ukrajina provocira, hoće da izmuze Evropsku uniju!

- Ukrajinskom rukovodstvu danas potreban novac, a novac se najbolje muze od EU, od određenih zemalja Evrope, iz Sjedinjenih Država i od međunarodnih finansijskih institucija, predstavljajući se kao žrtve agresije - rekao je ruski predsednik

  • 6

Zaoštravanje situacije u Ukrajini isprovocirala je ukrajinska strana, jer Kijev želi da izmuze što više novca iz inostranstva, izjavio je Rusija Vladimir Putin nakon sastanka sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom u Budimpešti.

 

Putin smenio 16 generala!

 

- U petak prošle nedelje počele su borbe. U nedelju su ukrajinski tzv. dobrovoljački odredi zauzeli su jedno od uporišta opozicije i ušli u teritoriju od 200 metara pod kontrolom ustanika. U nedelju su odatle bili isterani - rekao je Putin.

 

Odgovarajući pitanje o razlozima za poslednju eskalaciju, ruski lider je naveo da postoji nekoliko razloga.

 

- Prvi razlog je u tome što je ukrajinskom rukovodstvu danas potreban novac, a novac se najbolje muze od EU, od određenih zemalja Evrope, iz Sjedinjenih Država i od međunarodnih finansijskih institucija, predstavljajući se kao žrtve agresije - rekao je Putin.

 

On smatra da sadašnja ukrajinska vlast nije spremna da realizuje Minski sporazum i traži povod da prestane sa njegovom realizacijom, što može omogućiti razvoj konflikta.

 

- Treći razlog je unutarpolitički. U pozadini očiglednih neuspeha u sferi socijalne, ekonomske politike aktivirala se i opozicija. Nju treba ućutkati, potrebno se mobilizovati oko aktuelnog rukovodstva stanovništva. Taj zadatak se lako postiže u pozadini nastavka nekog konflikta - dodao je Putin.

 

Na kraju je izrazio nadu da će zdrav razum prevladati u Ukrajini i da oni koji su zainteresovani za rešavanje pitanja političkim sredstvima neće dozvoliti da se situacija na jugoistoku zemlje razvija po najgorem scenariju, već da će se usredsrediti na realizaciju Minskog sporazuma.

 

(Telegraf.rs/Russia Today)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA